Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Djokovičovi i Federerovi shodně skrečovali soupeři

Londýn - Sedminásobný šampion Roger Federer i Novak Djokovič strávili v prvním kole tenisového Wimbledonu na kurtu jen tři čtvrtě hodiny. Švýcarské hvězdě skrečoval úvodní zápas londýnského grandslamu Ukrajinec Alexandr Dolgopolov, srbskému hráči se zase kvůli zranění vzdal Slovák Martin Kližan. 

Novak Djokovič
zdroj: ČTK/AP/Alastair Grant

Federer vyhrál první sadu 6:3 a ve druhé vedl 3:0, když Dolgopolov kvůli potížím s kotníkem zápas ukončil. Pátý hráč světa si tak za 44 minut připsal rekordní 85. vítězství ve Wimbledonu, druhý Američan Jimmy Connors má o jedno méně. Federer navíc startuje na 70. grandslamu v kariéře, čímž vyrovnal maximum Francouze Fabrice Santora.

Ani trojnásobný vítěz Djokovič se na postup do druhého kola příliš nenadřel. Druhý hráč světa strávil na kurtu jen 43 minut, protože Kližan zápas za stavu 3:6 a 0:2 kvůli zranění skrečoval. Djokovičovým dalším soupeřem bude český debutant Adam Pavlásek. 

Federer po zápase litoval fanoušky na centrálním dvorci, protože před jeho předčasně ukončeným zápasem tam viděli Djokovičovo zkrácené vystoupení. "Když jsem odcházel, viděl jsem, že diváci byli zklamaní. Nemohli uvěřit, že se stejná situace opakovala dvakrát po sobě," uvedl.

V šatně proto žertoval s organizátory, že by si mohl jít na kurt zahrát s Djokovičem. "Přišel za mnou ředitel a říkal, abych šel za Novakem a odehráli set a půl," dodal. "Tak jsem za ním šel a řekl jsem mu, jestli si ještě nepůjdeme zahrát. Ale bylo jasné, že to nešlo. Diváků je mi líto, protože se přišlo na dobrý a pořádný tenis," přidal. 

Kerberová si na úvod poradila ve dvou setech s Falconiovou

První tenistka světového žebříčku Angelique Kerberová na úvod Wimbledonu nezaváhala a Irinu Falconiovou z USA porazila dvakrát 6:4. Ve druhém kole londýnského grandslamu narazí loňská finalistka na Kirsten Flipkensovou z Belgie. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kerberová i Djokovič vstup do Wimbledonu zvládli

V prvním kole skončila šestnáctá nasazená hráčka Anastasija Pavljučenkovová z Ruska, která podlehla 6:3, 6:7 a 7:9 Arině Rodionovové. Australská tenistka ruského původu dokázala odvrátit sedm mečbolů a do druhého kola na grandslamu prošla v 27 letech poprvé v kariéře.

Černou sérii ukončil díky vítězství 6:1, 6:1 a 6:2 nad Víctorem Estrellou z Dominikánské republiky Ernests Gulbis z Lotyšska. Bývalá světová desítka, které nyní patří v žebříčku až 589. pozice, si připsala první výhru od loňského Roland Garros. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články