Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

De Minaur odstoupil z Wimbledonu kvůli zranění kyčle, Djokovič jde dál bez boje

Favorizovaný Novak Djokovič postoupil bez boje do semifinále Wimbledonu. Jeho čtvrtfinálový soupeř Australan Alex de Minaur totiž z turnaje odstoupil kvůli zranění kyčle. Příštím soupeřem sedminásobného šampiona z londýnské trávy bude Ital Lorenzo Musetti, který ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále zdolal 3:6, 7:6, 6:2, 3:6, 6:1 Taylora Fritze z USA.

Alex de Minaur
zdroj: Reuters autor: Hannah Mckay

Pětadvacetiletý De Minaur oznámil odstoupení na tiskové konferenci. Devátý nasazený hráč se zranil v závěru osmifinále s Francouzem Arthurem Filsem, které vyhrál 6:2, 6:4, 4:6, 6:3. "Tohle je samozřejmě oznámení, které jsem nechtěl udělat. Jsem z toho zdrcený, ale musím odstoupit kvůli zranění kyčle," uvedl De Minaur.

Jeho zdravotní potíže poslaly Djokoviče bez boje do třináctého wimbledonského semifinále v kariéře. Sedmatřicetiletý Srb díky tomu vyrovnal rekord Švýcara Rogera Federera v tzv. open éře. Djokovič, který útočí na rekordní 25. grandslamový titul, se v boji o finále střetne s pětadvacátým nasazeným Musettim.

Dvaadvacetiletý rodák z Carrary už postupem do čtvrtfinále vylepšil svou bilanci na čtyřech největších turnajích. Může tak nadále usilovat o to, že se stane druhým letošním italským grandslamovým šampionem po současné světové jedničce Janniku Sinnerovi, jenž na začátku roku triumfoval v Austrálii.

De Minaur naopak přišel o třetí šanci dostat se do grandslamového semifinále. Ve čtvrtfinále skončil také letos na Roland Garros a před čtyřmi lety na US Open. Přesto zaznamenal na trávě v All England Clubu nejlepší výsledek v kariéře.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří obhájce titulu Carlos Alcaraz ze Španělska a Rus Daniil Medvěděv.

Tenisový Wimbledon v Londýně (tráva):

Muži:
Dvouhra  čtvrtfinále: Musetti (25-It.)  Fritz (13-USA) 3:6, 7:6 (7:5), 6:2, 3:6, 6:1, Djokovič (2-Srb.)  De Minaur (9-Austr.) bez boje.

Ženy:
Dvouhra  čtvrtfinále: Krejčíková (31-ČR)  Ostapenková (13-Lot.) 6:4, 7:6 (7:4), Rybakinová (4-Kaz.)  Svitolinová (21-Ukr.) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články