Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Další česká stopa na Wimbledonu: Wozniacké dělá sparring partnera Pospíšil

Londýn - Kariéra Jaroslava Pospíšila nabrala ze dne na den jiný směr. Z aktivního tenisty se během čtyřiadvaceti hodin stal sparring partner světové pětky Caroline Wozniacké, kterou v tréninku i před zápasy rozehrává, a dánské hráčce se snaží imitovat styl soupeřek. "Neříkám, že jsem kariéru ukončil, ale zatím jsem ji přerušil, protože jsme domluveni na zkušební dobu do konce Wimbledonu a poté uvidíme," uvedl.

Pospíšil, před čtyřmi lety nejlépe 103. na světě, je aktuálně na žebříčku na 232. místě a v sezoně objížděl převážně malé turnaje kategorie Futures. Po Roland Garros mu přišla nabídka spolupráce od Wozniacké. "Hodně jsem přemýšlel, protože to není jen tak ukončit vlastní kariéru, ale přišla nabídka, která se možná ani neodmítá," řekl.

Nabídku dostal i díky Petře Kvitové a jejímu trenérovi Davidu Kotyzovi. "Oni se kamarádí a doporučili mě," řekl. S Wozniackou začal trénovat v Monaku, s bývalou světovou jedničkou byl na turnaji v Eastbourne a nyní je v Londýně.

Jeho úkolem je při tréninku a rozehrávce moc nekazit a hrát "tak akorát" razantně, což mu zatím dělá problémy. "Ještě nejsem s tím ženským tenisem sžitý, ale myslím, že je jedině dobře, že jí přijde těžší balon než od ženský," řekl. Při tréninku v Aorangi na něm bylo vidět, že si občas říkal, že úder přehnal, nebo si vyčítal chybu.

Před zápasy je jeho úkolem i zkusit hrát jako příští soupeřka. Tou bude v sobotu Italka Camila Giorgiová. Inspiruje se i na internetu a studuje, co daná hráčka předvádí. "Je to moje osobní iniciativa, aby to bylo co nejlepší," řekl Pospíšil.

Vedle tréninku má na starosti třeba vyzvedávání míčů a zajišťování tréninkových časů. "Starat se o komfort," shrnul Pospíšil. Domníval se, že bude s Wozniackou vzhledem k jejímu původu komunikovat polsky, ale to neplatí. "Moc se nechytám, tak mluvíme anglicky," řekl.

Dánka je pověstná tvrdým tréninkem a Pospíšila překvapilo, jak hodně se připravuje. "Já jsem byl dříč, ale to, co dělá ona, to se trošku stydím," prozradil o hráčce, která loni uběhla maraton v solidním čase pod tři a půl hodiny. "Maká dost. Na tom ale má stavěnou hru, hodně toho vyběhá a je silná na nohách," doplnil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články