Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Český triumf ve Wimbledonu bude chtít překazit Halepová nebo Bouchardová

Londýn – Rumunka Simona Halepová, nebo Eugenie Bouchardová z Kanady? Z této dvojice vzejde wimbledonská finálová soupeřka pro Petru Kvitovou nebo Lucii Šafářovou. Světová trojka Halepová ve čtvrtfinále vyřadila loňskou finalistku Sabine Lisickou 6:4, 6:0 a Bouchardová v souboji o semifinále přehrála další Němku Angelique Kerberovou 6:3, 6:4. České semifinále Petrou Kvitovou a Lucií Šafářovou začne zítra na centrálním kurtu ve 14:00 SELČ a z duelu vám přineseme podrobnou on-line reportáž.

Simona Halepová
zdroj: ČTK/AP

Finalistka předchozího grandslamu v Paříži Halepová sice vstoupila do utkání s Lisickou katastrofálně a prohrávala už 1:4, pak ale Němku přestal poslouchat servis. Dvaadvacetiletá Rumunka vyhrála jedenáct gamů za sebou a po 57 minutách proměnila první mečbol.

O dva roky mladší Bouchardová, jež na Roland Garros vypadla v semifinále s pozdější vítězkou Marií Šarapovovou, přetlačila obranářku Kerberovou vytrvalou útočnou hrou. První set se jí podařilo zlomit za stavu 3:3, kdy odvrátila čtyři brejkboly a sama naopak v následujícím gamu na pátý pokus soupeřce podání sebrala.

Hladkou cestu za vítězstvím si ve druhém setu zkomplikovala, když zaváhala za stavu 4:1 a dovolila soupeřce snížit na rozdíl jediného gamu. Kerberová, jež ve 4. kole vyřadila Šarapovovou, už ale vyrovnat nedokázala.

Halepová s Bouchardovou se na okruhu WTA utkají podruhé v kariéře. První vzájemný duel letos v Indian Wells vyhrála ve třech setech Rumunka. Kanaďanka by jí nyní chtěla porážku oplatit a poprvé v kariéře postoupit na grandslamovém turnaji do finále. Na Australian Open i v Paříži letos ztroskotala v semifinále. 

Dvouhra – čtvrtfinále:Halepová (3-Rum.) – Lisická (19-Něm.) 6:4, 6:0, Bouchardová – Kerberová (9-Něm.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra – 3. kolo:
Erraniová, Vinciová (2-It.) – Aojamaová, Voráčová (Jap./ČR) 7:5, 6:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články