Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kometa Cup

Čepelová šokovala ve Wimbledonu výhrou nad Muguruzaovou

Londýn – Slovenka Jana Čepelová šokovala v druhém kole Wimbledonu výhrou 6:3, 6:2 nad světovou dvojkou a úřadující vítězkou Roland Garros Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. Třiadvacetiletá kvalifikantka, které v žebříčku patří až 124. místo, bude ve třetím kole soupeřkou Lucie Šafářové.

Jana Čepelová
zdroj: Reuters

Muguruzaová vypadala pouze jako stín hráčky, jež před měsícem porazila ve finále French Open světovou jedničku Serenu Willimsovou, a nečekaně prohrála za méně než hodinu. Udělala 22 nevynucených chyb a připsala si jen devět vítězných úderů.

"Dnes mi chyběla energie. Od včerejška jsem se cítila trochu unaveně. Už během zápasu jsem si připadala prázdně," řekla dvaadvacetiletá Muguruzaová. "Soupeřka ale hrála skvěle, beze strachu, zkoušela hodně věcí, které jí vyšly. Já se snažila, ale nešlo to," dodala
rodačka z venezuelského Caracasu.

Košická rodačka Čepelová sice ještě nevyhrála žádný turnaj na WTA Tour, na kontě však má několik pozoruhodných výsledků. V roce 2014 vyřadila v Charlestonu Williamsovou a loni hned v prvním kole Wimbledonu porazila tehdejší světovou trojku Simonu Halepovou.

"Bylo to na stejném kurtu (číslo 1) a mám na to krásné vzpomínky. Dnes jsem hrála hodně dobře a vítězství jsem si zasloužila, i když jsem s ním nepočítala," řekla Čepelová, jež dnes znemožnila vysoce favorizované Muguruzaové zopakovat loňské wimbledonské finále a zaútočit na druhý grandslamový triumf po vítězství v Paříži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články