Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Tour de France 2024

Byla to šichta. Jsem ráda, že se mi to podařilo uhrát, radovala se Krejčíková

Další náročný zápas ve Wimbledonu má za sebou Barbora Krejčíková. Den po třísetovém boji s Ruskou Veronikou Kuděrmětovovou vyřadila dnes po setech 7:6, 7:6 Američanku Katie Volynetsovou. Na trávě v All England Clubu postoupila do 3. kola jako jediná česká hráčka. Po zápase prozradila, že si váží vydařených koncovek a vyhlíží duel s přemožitelkou Markéty Vondroušové – Španělkou Jessicou Bouzasovou.

Barbora Krejčíková na Wimbledonu
zdroj: Reuters autor: Isabel Infantes

Z postupu mám velkou radost. Jsem ráda, že se mi takto podařily dva zápasy. Těším se, že budu hrát dál a mohu nastoupit v dalším kole," uvedla Krejčíková.

Utkání s 69. hráčkou světa Volynetsovou zvládla díky dvěma tie-breakům. První vyhrála 8:6, ve druhém proměnila třetí mečbol na 7:5. Duel trval přes dvě hodiny. "Bylo to náročné, byla to šichta. I kvůli tomu, že jsem včera hrála dlouho a dneska jsem šla na to znovu v jedenáct hodin. Jsem ráda, že se mi to podařilo uhrát. Byl to velice těžký zápas," podotkla nasazená jednatřicítka.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková se probila do 3. kola Wimbledonu

Ve Wimbledonu vyhrála už tři zkrácené hry ze čtyř. "Těší mě to moc. Snažím se tam ubojovat vším možným, co to jde. Když se to dostane do koncovky, tak se na trávě může stát cokoliv. Jsem ráda, že jsem dnes otáčela nepříznivé stavy," řekla Krejčíková.

Po utkání tenistka z Ivančic ocenila soupeřku za bojovný výkon. "Hrála na trávě dobře. Hrály jsme dlouhé výměny. Nedala mi moc míčů zadarmo, musela jsem si to uhrát. Byl to těžký zápas a jsem ráda, že jsem ho zvládla ubojovat a vyhrála dva tie-breaky," uvedla.

"Nevím, jestli si to lidé uvědomují, ale myslím, že hráčky ano, že rozdíly jsou malinké. Je to tak vyrovnané, že kdokoliv může porazit kohokoliv," doplnila Krejčíková.

Ve 3. kole narazí na Španělku Bouzasovou, která vyřadila v 1. kole úřadující šampionku Vondroušovou. "Moc toho o ní nevím. Musím se připravit a podívat se na ni. Ty dva zápasy šly po sobě strašně rychle. Těším se, že dnes bude trochu větší volno. Odpočinu si a půjdeme někam na dobrou večeři. Zítra po deblu se na ni koukneme a vymyslíme, co budu v sobotu hrát," uvedla Krejčíková.

Možnosti v dalších fázích turnaje zatím neřeší. "Nepřemýšlela jsem nad tím. Tím, že je to tráva, tak se může stát cokoliv. Jdu kolo od kola, zápas od zápasu. Jsem ráda, že jsem včera porazila Kuděrmětovovou, dneska Volynetsovou a těším se, že zítra hrát singla nebudu. Dáme si deblíka a připravím se na sobotu. Budu se snažit, abych v turnaji pokračovala dál," řekla dvojnásobná vítězka Roland Garros z roku 2021.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články