Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Berdych: Nebylo to úplně ideální, o to je postup cennější

Londýn - Možná víc práce, než se čekalo, měl tenista Tomáš Berdych ve 3. kole Wimbledonu. Šestý nasazený hráč zdolal Španěla Pabla Andújara ve čtyřech setech, ale nechybělo mnoho a hrál by se pátý. "Byl to jeden z takových dnů, kdy to nebylo úplně ideální, ale o to jsem radši, že se mi to podařilo zvládnout," řekl Berdych po výhře 4:6, 6:0, 6:3 a 7:6.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Alastair Grant

"Není to tak, že v těch dvou týdnech bude člověk hrát utkání, která budou jednoduchá a půjdou podle jeho not. I takovéhle utkání se cení." Po prohrané první sadě uštědřil soupeři ve druhé "kanára". "Víc jsem se sžil s podmínkami, které pro mě byly trošku víc nepříjemné," připomněl silnější vítr. "Jak jsem se s tím vypořádal, chytl jsem rytmus a pak už to bylo docela fajn."

I třetí set měl pod kontrolou, ale o čtvrtou sadu musel opět bojovat. A od pátého dějství Berdycha mnoho nedělilo. Španěl podával za stavu 5:4 na zisk čtvrté sady, ale nakonec game zvládl a zápas ukončil v tie-breaku. "To bylo velké plus a jedna z věcí, za kterou jsem rád, že se mi nepříznivý stav povedlo otočit. O to je lepší, že jsem to zvládl ve čtyřech setech a nemusel jsem tam ještě trávit víc času," řekl.

Berdych ocenil výkon Španěla, který před letošním rokem prohrál ve Wimbledonu pětkrát v 1. kole. "Na své poměry odehrál hodně dobré utkání. Jak je vidět, i takový soupeř to na trávě dokáže," řekl český hráč. V osmifinále se Berdych střetne opět s Francouzem Gillesem Simonem, s kterým má nepříznivou bilanci 4:6, ale letos v Rotterdamu jasně vyhrál.

Na 4. červenec má Berdych ve Wimbledonu hezké vzpomínky. "Čtvrtého července před pěti lety, jo," vytanulo mu v paměti finále na trávě v All England Clubu, jeho zatím jediné grandslamové. "Sám bych si na to nevzpomněl. Ještě tam ale nejsem. Je to hezká vzpomínka, ale bylo by hezčí to oživit," usmál se Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články