Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Alcaraz po dalším titulu na rekordy nemyslí, na konci kariéry chce sedět u stolu s legendami

Kariéru odstartoval fenomenálně, ale v současnosti Carlos Alcaraz na rekordy nemyslí. Na jejím konci se chce ovšem zařadit mezi legendy. Jednadvacetiletý španělský tenista to prohlásil po vítězství ve wimbledonském finále, v němž porazil 6:2, 6:2 a 7:6 majitele rekordních 24 grandslamových trofejí Srba Novaka Djokoviče.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Alcaraz zametl s Djokovičem a obhájil wimbledonský titul

"Viděl jsem všechny statistiky, že jsem nejmladší vítěz Roland Garros a Wimbledonu v jednom roce. Ale snažím se na tyhle věci nemyslet. Kariéru jsem samozřejmě odstartoval fantasticky, ale musím jít dál a vlastní cestou," citovala Alcaraze agentura Reuters.

"Na konci kariéry bych totiž chtěl sedět u stejného stolu jako největší legendy. To je můj hlavní cíl a můj sen. Takže je vlastně jedno, jestli mám už v jednadvaceti na kontě čtyři grandslamové tituly," přidal Alcaraz.

Díky nedělnímu vítězství nad Djokovičem se mimo jiné vyrovnal Björnu Borgovi, Borisi Beckerovi a Matsi Wilanderovi, protože stejně jako oni dokázal ještě před dovršením 22 let ovládnout čtyři grandslamové turnaje.

Djokovič před 22. rokem získal jediný grandslamový titul, Rafael Nadal tři a Roger Federer jeden. Alcaraz navíc na čtyři trofeje potřeboval jen 69 zápasů, Federer jich sehrál 79, Nadal 81 a Djokovič 134.

Alcaraz je při srovnání se slavnějšími předchůdci opatrný. Připouští ale, že k maximálním výkonům ho motivují i souboje s aktuální světovou jedničkou a vítězem Australian Open Italem Jannikem Sinnerem. Stejně jako spolu v minulosti bojovali Nadal, Federer a Djokovič.

"Myslím, že pro tenis je dobře, když o velké tituly a čelo žebříčku se perou nové tváře. A znovu musím zdůraznit, že s Jannikem jde o zdravou rivalitu. Oba jsme mladí a jsem opravdu rád, že je tady," dodal Alcaraz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články