Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Wimbledon je rozlosován, duel Plíšková - Kvitová může nastat až ve finále

Londýn - Karolína Plíšková a Petra Kvitová, jedny z hlavních favoritek prestižního Wimbledonu, jsou každá v jiné části pavouka dvouhry. K jejich případnému měření sil tak může dojít nejdříve ve finále. Plíšková zahájí své putování turnajem proti Jevgeniji Rodinové z Ruska, dvojnásobnou vítězku londýnského grandslamu Kvitovou čeká Švédka Johanna Larssonová. Tomáš Berdych vyzve Jeremyho Chardyho z Francie.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters autor: PETER CZIBORRA

Jiří Veselý se utká s Iljou Marčenkem z Ukrajiny, Adam Pavlásek při premiéře v All England Clubu s Ernestem Escobedem z USA a Lukáš Rosol zahájí prestižní turnaj proti Henrimu Laaksonenovi ze Švýcarska. 

Barbora Strýcová bude hrát s Veronikou Cepedeovou z Paraguaye, Lucie Šafářová s Francouzkou Océane Dodinovou a Kristýna Plíšková s Robertou Vinciovou z Itálie. Denisa Allertová narazí na Japonku Risu Ozaliovou, Kateřina Siniaková na hráčku z Řecka Marii Sakkariovou a Markéta Vondroušová na Číňanku Pcheng Šuaj.

Karolína Plíšková je v horní části pavouka, ve čtvrtfinále by případně hrála s Dánkou Caroline Wozniackou a v semifinále s německou světovou jedničkou Angelique Kerberovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová zářila na večírku před Wimbledonem

Kvitová si užívá pocit, že v Londýně může hrát

"Když se to stalo (prosincové přepadení, pozn. autora), tak jsem si řekla, že chci letos hrát Wimbledon, a je úžasné, že se to povedlo," prohlásila. S Larssonovou hrála v minulosti čtyřikrát a nepovolila jí zatím ani set.

Po útoku měla pořezané všechny prsty levé ruky, ve kterých drží raketu, přesto se vrátila do hry rychleji, než se čekalo, a minulý týden dokonce vyhrála turnaj v Birminghamu.

"Pořád nemůžu zatnout pěst a ruka nebude nikdy stejná jako předtím. Ale jsem ráda, že hraji tenis a ne badminton, protože tam má raketa užší držení a bylo by mnohem obtížnější ji držet," dodala sedmadvacetiletá Kvitová.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP/Steven Paston

Sedmdesátého hráče světa Chardyho porazil Berdych ve všech čtyřech vzájemných zápasech. Naposledy spolu hráli právě v 1. kole Wimbledonu a český tenista předloni zvítězil ve čtyřech setech 6:2, 6:7, 7:6 a 7:6.

Rodák z Valašského Meziříčí loni došel do semifinále a letos může v osmifinále narazit na osmého nasazeného Dominica Thiema z Rakouska a ve čtvrtfinále na Srba Novaka Djokoviče.

V dolní polovině pavouka je i Švýcar Roger Federer a loňský finalista Milos Raonic z Kanady. Obhájce titulu Brit Andy Murray začne proti kazašskému mladíkovi Alexandru Bublikovi. Ve čtvrtfinále by ho případně čekal Stan Wawrinka a v semifinále Rafael Nadal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články