Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Williamsovou v Torontu zastavila Andreescuová, čtyřhra patří Siniakové s Krejčíkovou

Teprve devatenáctiletá kanadská tenistka Bianca Andreescuová zvítězila v Torontu. Ve finále ji tam čekala favoritka favoritek Američanka Serena Williamsová, ta ale za stavu 1:3 zápas vzdala kvůli bolestem zad. V deblu ovládly turnaj Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, které ve finále porazily pár Anna-Lena Grönefeldová, Demi Schuursová 7:5, 6:0 a připsaly si třetí turnajový triumf. Finále, ale v Montrealu, opanoval i Rafael Nadal.

Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Siniaková a Krejčíková ovládly loni Roland Garros i Wimbledon a vedly světový žebříček. Do finále se v této sezoně dostaly podruhé, v březnu na tvrdém povrchu v Indian Wells v posledním zápase neuspěly.

Turnajové trojky Grönefeldovou a Schuursovou připravily české hráčky v obou setech třikrát o podání. Zatímco ale úvodní sada byla přesto vyrovnaná, v druhé už české tenistky zůstaly při svém servisu pevné a vyhrály ji za 24 minut s nulou.

Kanaďanka zvítězila na Rogers Cupu přesně po půl století, v roce 1969 triumfovala kanadská tenistka Faye Urbanová. Andreescuová, světová sedmadvacítka a čtvrtfinálová přemožitelka Karolíny Plíškové, získala letos už druhý titul i celkem na okruhu WTA, když předtím uspěla v březnu v Indian Wells.    

Bianca Andreescuová
zdroj: ČTK/AP autor: Frank Gunn

Naopak sedmatřicetiletá Williamsová na první titul po mateřské pauze stále čeká, naposledy zvítězila předloni na Australian Open. Ještě v závěru čtvrté hry vyslala na soupeřčinu polovinu kurtu nechytatelný return, ale po dalším míči si odešla sednout a Andreescuové v slzách sdělila, že kvůli bolestem v zádech nemůže pokračovat.    

V sobotním semifinále svedla držitelka 23 grandslamových titulů Williamsová třísetovou bitvu s Marií Bouzkovou, která se po životním turnaji posune ve světovém žebříčku na 53. místo.  

V Montrealu vládl Nadal

Na tvrdém povrchu v Montrealu kraloval španělský tenista Rafael Nadal už popáté a přiblížil se k rekordním šesti titulům Ivana Lendla. Nejvýš nasazený hráč ve finále zdolal Rusa Daniila Medveděva 6:3, 6:0 za pouhých 71 minut.

Třiatřicetiletý Nadal na kanadském Rogers Cupu, o který se střídají Montreal a Toronto, poprvé triumfoval už v roce 2005. Další tituly přidal v letech 2008, 2013 a loni. Celkově vyhrál 83. turnaj v kariéře, z podniků ATP kategorie Masters má nyní rekordních 35 prvenství.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal triumfoval v Montrealu, Andreescuová v Torontu

Turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2 830 000 dolarů):

Dvouhra - finále:

Andreescuová (Kan.) - S. Williamsová (8-USA) 3:1 skreč.

Čtyřhra - finále:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Grönefeldová, Schuursová (3-Něm./Niz.) 7:5, 6:0.

Tturnaj mužů v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 6 338 885 dolarů):

Dvouhra - finále: Nadal (1-Šp.) - Medveděv (8-Rus.) 6:3, 6:0.

Čtyřhra - finále: Granollers, Zeballos (Šp./Arg.) - Haase, Koolhof (Niz.) 7:5, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články