Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Williamsové to v Melbourne šlape. Svůj první zápas ovládla zcela jasně

Serena Williamsová začala na Australian Open suverénně. Svůj první zápas po předloňském triumfu vyhrála nad Němkou Tatjanou Mariaovou 6:0, 6:2. Šlo také o první duel Američanky na okruhu ATP po neslavném finále loňského US Open.

Serena Williamsová
zdroj: Reuters

"Ráda skáču rovnýma nohama do hluboké vody a plavu. Uvidíme, jak se to vyvrbí. Dnes to byl dobrý zápas," řekla sedmatřicetiletá Williamsová po utkání, které trvalo jen 49 minut. "Je hezké být zpět. Prožila jsem tady překrásné chvíle."

Loni v září v New Yorku Williamsová neunesla tíhu situace, nadávala rozhodčímu, kterého dokonce označila za zloděje. Po zápase se rozhořela diskuse o koučování z tribuny, které je zakázané.

Její trenér Patrick Mouratoglou před Australian Open pro Reuters uvedl, že i v Melbourne budou trenéři hráčům nenápadně radit. "Bez komentáře," nechtěla se Williamsová k této záležitosti vracet na tiskové konferenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Nišikori měl namále, Serena Williamsová nezaváhala

V dalším kole se Williamsová střetne s Kanaďankou Eugenií Bouchardovou, finalistkou Wimbledonu z roku 2014. "To bude skvělý zápas. Lidé už ji odepisovali, ale ona bojuje a nevzdává se, což je skvělé," ocenila Američanka.

Novináře ujistila, že by ráda přidala osmý titul z Australian Open a čtyřiadvacátým grandslamovým triumfem se vyrovnala Margaret Courtové. "Mám dojem, že se o ten rekord snažím už věky," řekla Williamsová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články