Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Williamsová si smlsla na Kvitové a po dvou letech se vrátí na trůn

Dauhá – Zpátky na pozici světové jedničky se po více jak dvou letech vrátí Serena Williamsová. Jistotu posunu do čela žebříčku jí dala výhra nad Petrou Kvitovou ve čtvrtfinále na turnaji v Dauhá. Patnáctinásobná grandslamová vítězka si s českou tenistkou poradila 6:3, 3:6 a 5:7 a v jednatřiceti letech se stane nejstarší světovou jedničkou.

Serena Williamsová
zdroj: Isifa/EPA

Kvitová prohrála s Williamsovou i čtvrtý vzájemný zápas, poprvé však soupeřce dokázala sebrat set. Do utkání přitom osmá hráčka světa vstoupila slibně a vyšel jí i úvod rozhodující sady, v níž Kvitová vedla 2:0 a 4:1. Williamsová ale dokázala vyrovnat a proměnila hned první mečbol.

"Nevím, jak se mi povedlo vyhrát. Opravdu nemám tušení," řekla po utkání Williamsová. "Petra hrála velmi dobře a pokaždé, když jsem zvedla hlavu, tak jsem ji viděla dávat vítězný úder. Jen jsem se snažila udržet v zápase," dodala Američanka, která vyhrála 59 z posledních 62 zápasů. 

Návrat jako z pohádky

Na kurty se však vrátila ve velkém stylu a loni získala sedm titulů. Vedle dvou grandslamů vyhrála Williamsová potřetí v kariéře Turnaj mistryň a získala olympijské zlato ve dvouhře i čtyřhře. Lepší sezonu prožila pouze v roce 2002, kdy zaznamenala o jeden triumf více. 

Serena Williamsová: "V poslední době jsem hrozně přecitlivělá, pořád brečím," uvedla. "Nikdy by mě nenapadlo, že zase budu jedničkou. Po tom všem, čím jsem si prošla, jsem na to vůbec nepomyslela. Takže díky, Jehovo, že jsi mi dal další šanci."

Na prvním místě Williamsová v novém vydání pořadí vystřídá Bělorusku Viktorii Azarenkovou, která se v semifinále v Kataru utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. Americká tenistka si o postup do finále zahraje s Mariou Šarapovovou z Ruska.

Williamsová v pondělí načne 124. týden v čele pořadí WTA. Déle bylo světovou jedničkou jen pět hráček: Steffi Grafová (377 týdnů), Martina Navrátilová (332), Chris Evertová (260), Martina Hingisová (209) a Monica Selešová (178).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články