Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Williamsová je po obratu v semifinále Wimbledonu, Slovenka Cibulková naopak končí

Je to deset a půl měsíce, co porodila dceru. Nyní Serenu Williamsovou čeká na Wimbledonu semifinále a nadále si drží šanci na osmou singlovou trofej na londýnské trávě. Vítězka 23 grandslamů otočila zápas s Italkou Camilou Giorgiovou ve výhru 3:6, 6:3 a 6:4. O finále si šestatřicetiletá Američanka zahraje proti Němce Julii Görgesové.

Serena Williamsová na Wimbledonu
zdroj: REUTERS autor: Peter Nicholls

Druhou semifinálovou dvojici tvoří nasazená jedenáctka Angelique Kerberová a dvanáctka Jelena Ostapenková. Zkušená Němka Kerberová se mezi elitní kvarteto ve Wimbledonu dostala potřetí v kariéře, jednadvacetiletá Ostapenková poprvé a je zároveň první tenistkou z Lotyšska, jež došla v All England Clubu tak daleko.

Serena Williamsová navzdory malé herní praxi až do čtvrtfinále neztratila ani set, ale Giorgiová zpočátku hrála výborně a její sérii ukončila. Když se ale zkušené Američance ve čtvrtém gamu druhého setu podařilo poprvé sebrat nenasazené Italce podání, začala si věřit, vyrovnala a také rozhodující sadu zlomil její jediný brejk.

Je nám líto, video expirovalo.
Serena Williamsová bude na Wimbledonu hrát o finále

"Je to zvláštní. Někdy si říkám: sakra, mám problémy. Někdy cítím, že můžu bojovat. A dneska, nevím proč, jsem byla úplně klidná, i když jsem ztratila první set. Pořád jsem měla pocit, že to mám ve svých rukou," řekla Williamsová a pochvalovala si, že fyzicky je na tom výborně. "Nejsem vůbec unavená," těšilo ji.

I tak považuje za menší překvapení, že se dostala už tak daleko. "Být tady, být v semifinále... I když pořád říkám, že je to plán a měla jsem tenhle cíl, tak když se to skutečně stalo, ani se mi tomu nechce věřit," dodala bývalá dlouholetá královna světového tenisu.

Görgesová rovněž bojovala ve čtvrtfinále ve třech setech a také průběh otočila. Nad přemožitelkou Karolíny Plíškové, Nizozemkou Kiki Bertensovou, zvítězila 3:6, 7:5 a 6:1.

S výjimkou Görgesové všechny semifinalistky už minimálně jeden grandslamový titul mají. Bývalá světová jednička Kerberová v životní sezoně 2016 vyhrála Australian Open i US Open a ve Wimbledonu si v témže roce zahrála finále. S Ruskou Darjou Kasatkinovou si dnes poradila až po sedmém mečbolu 6:3, 7:5.

"Obě jsme na konci hrály na velmi vysoké úrovni. Snažila jsem se jen zůstat koncentrovaná a nemyslet na to, že je to další mečbol," řekla třicetiletá Kerberová.

Ostapenková má trofej z loňského French Open a možnému dalšímu grandslamovému titulu se přiblížila po výhře 7:5, 6:4 nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

V mužském pavouku zkompletoval pole čtvrtfinalistů pátý nasazený Juan Martín del Potro. Argentinský hráč porazil v dohrávce vyrovnaného utkání Gillese Simona z Francie 7:6, 7:6, 5:7, 7:6 a bude dalším soupeřem světové jedničky Rafaela Nadala, který v pondělí nepustil do čtvrtfinále Jiřího Veselého.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články