Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej: HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec

Wawrinka zpečetil návrat Švýcarů do elity Davis Cupu

Sydney - Pouhé dvě minuty stačily Stanislasi Wawrinkovi, aby zpečetil postup švýcarských tenistů do Světové skupiny Davisova poháru. Jeho zápas s Australanem Lleytonem Hewittem v neděli v Sydney těsně před koncem přerušila tma, přičemž Wawrinka vedl v rozhodujícím pátém setu 5:3. Dnes rychle získal potřebný poslední game a zajistil výhru Švýcarů v čele s třetím hráčem světa Rogerem Federerem 3:2. Hewitt však Wawrinkovi dohrávku výrazně usnadnil. Vedl sice 30:0, jenže pak zahrál dvě dvojchyby a následně přidal další dva chybné údery z forhendu.

Stanislas Wawrinka
zdroj: AP autor: Rick Rycroft

Federer v baráži na trávě v Austrálii vyhrál obě své dvouhry, ale v sobotním deblu s Wawrinkou zaváhali. Rozhodnutí tak muselo padnout až v posledním duelu, který se protáhl na téměř čtyři hodiny. Tma pak vyhnala oba aktéry z kurtu a po neplánované noci v Sydney podával Hewitt na udržení v zápase. Jenže Wawrinka mu hned sebral servis a zvítězil 4:6, 6:4, 6:7, 6:4 a 6:3.

Austrálie, která je s 28 tituly druhým nejúspěšnějším týmem v historii Davis Cupu po USA, zůstane mimo Světovou skupinu pátým rokem. Příslušnost k elitě si o víkendu zajistili čeští tenisté a také týmy Itálie, Japonska, Rakouska, Chorvatska, Kanady a Ruska. Los příštího ročníku Světové skupiny se uskuteční ve středu v Bangkoku, první kolo se bude hrát v únoru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články