Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Wawrinka v Římě prohrál senzačně s osmnáctiletým kvalifikantem Musettim

Trojnásobný grandslamový šampion Stan Wawrinka senzačně vypadl z antukového turnaje Masters v Římě s osmnáctiletým domácím tenistou Lorenzem Musettim, který je ve světovém žebříčku až ve třetí stovce. Musetti zkušeného Švýcara porazil 6:0, 7:6 a dočkal se na druhý pokus první výhry na okruhu.

Je nám líto, video expirovalo.
Musetti zaskočil favorita Wawrinku

Wawrinka se po koronavirové pauze rozhodl neletět do New Yorku na US Open a rozehrával se v Praze.

Nejprve získal titul na Štvanici, ale následně na konci srpna odstoupil z dalšího challengeru na Žižkově kvůli zranění stehna.

V úterý večer ve Foro Italico pětatřicetiletý Švýcar nestačil na agresivní hru domácího mladíka, Musetti získal úvodních osm gemů.

"V prvním setu a na začátku druhého to v podstatě nebyl žádný zápas," konstatoval Musetti, který potřeboval divokou kartu, aby se mohl zúčastnit kvalifikace.

"Vyhrát první zápas právě v Římě, i když bohužel bez fanoušků, je úžasné. Nemám slov," dodal 249. hráč žebříčku. Potlesk z tribun si neužil kvůli opatřením proti šíření koronaviru.

Loni Musetti získal juniorský titul na Australian Open, o rok dříve na US Open finále prohrál. Na elitním podniku v Římě vyzve ve druhém kole Japonce Keie Nišikoriho.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články