Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Využiji podporu diváků a dám do toho vše, hlásí Bouzková před finále Prague Open

Čtvrtou finálovou účast na turnaji WTA touží Marie Bouzková přetavit v premiérový titul. V rozhodujícím duelu Prague Open s Ruskou Anastasijí Potapovovou očekává tuhou bitvu, ale věří si. Na betonových dvorcích ve Stromovce se chce mimo jiné opřít o podporu fanoušků. Přímý přenos sledujte od 13:00 na ČT sport a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr semifinále Bouzková – Nosková s ohlasy

"Je super pocit postoupit zase do finále. Jsem ráda, jak jsem tento týden zatím zvládla," řekla na tiskové konferenci Bouzková. "Pro mě se jedná nové pocity, hrát takto doma a mít za sebou publikum. Předtím jsem to tolik necítila. Uvidíme, jestli se to povede," doplnila.

V sobotním semifinále s loňskou vítězkou juniorského Roland Garros Noskovou získala první set až ve zkrácené hře a ve druhé sadě prohrávala 1:3 a 15:40. Poté však turnajová osmička duel otočila, vyhrála pět gemů za sebou a počtvrté v řadě zvítězila bez ztráty setu.

"Možná mi pomohla zkušenost, ale Linda je už teď neskutečná hráčka. Bylo pro mě strašně těžké druhý set otočit a vyhrát. Až s ní budu hrát příště, bude ještě zkušenější a bude to ještě větší boj. Snažila jsem se hrát svou hru, a ač jsem ztrácela, šla jsem míč po míči. Jsem ráda, že jsem to zvládla," popsala Bouzková, která si pomohla sedmi esy. "To je asi můj rekord. Servis mě podržel a hodně pomohl," podotkla čtyřiadvacetiletá Češka.

Její poslední soupeřkou bude na Prague Open o tři roky mladší Potapovová. Utkají se podruhé, letos v kvalifikaci v Miami vyhrála česká tenistka 6:3, 3:6, 6:4.

"Je to těžká soupeřka na finále," uvědomuje si Bouzková. "Tento rok se jí hodně daří a vyhrála už jeden turnaj (v Istanbulu). Tenhle povrch jí vyhovuje. Nekazí, hodně toho uběhá, jde si pro míče a hraje agresivně. Bude to strašně těžký zápas, ve kterém rozhodne pár míčků. Určitě si vzpomenu na to, co se dělo v Miami, a budu z toho čerpat přípravu na zítřek," doplnila rodačka z Prahy.

Bouzková všechna tři dosavadní finále prohrála. Naposled v únoru v Guadalajaře. Poslední česká zástupkyně na turnaji proto věří, že by mohlo platit "dočtvrtice všeho dobrého".

"Uvidíme. Nic jiného než jít zase od prvního míčku nemůžu. Připravím se na to, jak nejlépe to půjde, a budu to brát jako každý zápas v tomto týdnu," uvedla Bouzková, která vyhrála osm z posledních devíti zápasů. Jedinou porážku zaznamenala ve čtvrtfinále Wimbledonu s pozdější finalistkou Uns Džábirovou z Tuniska. "Poslední dobou se to takhle sešlo. Mým plusem je, že toho mám teď hodně nahráno. Cítím se v Praze krásně a mám pěknou podporu diváků, čehož také zítra využiju. Dám do toho vše," dodala Bouzková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články