Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vypadnutí Plíškové ve čtyřhře nahradil postup Šafářové s Mattekovou-Sandsovou

Singapur – Karolína Plíšková s Němkou Julií Görgesovou nestačily na Turnaji mistryň na světové jedničky Caroline Garciaovou a Kristinou Mladenovicovou z Francie. Česko-německý pár odešel poražen po setech 4:6 a 2:6 a do semifinále se nepodívá. To druhé české zástupkyni se ve čtyřhře dařilo. Česko-americký pár Lucie Šafářová, Bethania Matteková-Sandsová přehrál kazašsko-maďarskou dvojici Jaroslava Švedovová, Timea Babosová 2:1 na sety. Zápas dospěl po setech 5:7 a 7:6 z českého pohledu do super tie-breaku, který získaly vítězky v poměru 10:2.

Lucie Šafářová s Bethanií Mattekovou-Sandsovou
zdroj: Reuters autor: USA Today Sports

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou vstoupily do utkání lépe a vedly 4:1, avšak poté Američanka dvakrát neudržela podání a situace se obrátila. Švedovová s Babosovou získaly první sadu poté, co v napínavé 12. hře proměnily osmý setbol.

V druhém setu za stavu 5:5 Matteková-Sandsová už počtvrté v utkání přišla o svůj servis a vzápětí si Švedovová s Babosovou vypracovaly dva mečboly, ani jeden ale neproměnily.

Šafářová: Bojovaly jsme s tím, jak se poskládat

Potřetí mohly Kazaška s Maďarkou ukončit zápas v tie-breaku, jenže za stavu 5:6 získaly Šafářová s Mattekovou-Sandsovou tři body v řadě a tím i celý set. Super tie-break už byl jasnou záležitostí česko-amerického páru, který si připsal 17. výhru v řadě.

"Soupeřky hrály výborně a my trošku bojovaly s tím, jak se na kurtu poskládat. Zůstaly jsme ale pozitivní a do posledního míče jsme věřily. V tenise to takhle je, dokud nepadne poslední míč, pořád se to dá otočit. To se nám podařilo a super tie-break jsme zvládly skvěle," řekla Šafářová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Šafářová/Matteková-Sandsová - Babosová/Švedovová

Plíškové se s Němkou Görgesovou nedařilo

Naopak pro Karolínu Plíškovou skončila soutěž ve čtyřhře hned v prvním kole. Jediná z hráček, která letos startuje v Singapuru v singlu i deblu, prohrála v páru s Němkou Julií Görgesovou s příštími soupeřkami Šafářové a Mattekové-Sandsové 4:6 a 2:6.

Plíšková nastoupila s oblepeným ramenem, které ji bolelo při středeční dvouhře, a také předloktím. V první sadě si všechny hráčky sveřepě držely své servisy. Plíšková s Görgesovou byly blízko prolomení podání soupeřek v sedmé hře, ale vedení 40:0 jim nestačilo. Brejkboly nevyužily ani v devátém gamu, a tak přišel trest. Za stavu 4:5 neudržela své podání Plíšková a Francouzky se přes shodu dostaly až k zisku prvního setu.

V tom druhém začaly francouzské favoritky na kurtu dominovat. Vítězky letošního Roland Garros Mladenovicová s Garciaovou, které se v listopadu postaví ve finále Fed Cupu proti českému výběru, hrály aktivněji a lépe returnovaly. Plíšková rychle přišla o další servis a zápas zamířil k rychlému konci.

Plíšková s Görgesovou dohromady nevyužily jedenáct brejkbolů. "Ony šest a bohužel to dopadlo takhle blbě. S klikou vyhrávaly všechny gamy. Výsledek neodpovídá hře, na 4:6, 2:6 to teda nebylo," řekla Plíšková.

Teoreticky může Plíšková Francouzkám oplatit porážku v listopadu ve finále Fed Cupu. "Když dojde na debla, tak bych se jich nebála. Jsou první pár světa, to je hezké, ale nemají nic, čím by vyčnívaly. Mladenovicová dokáže být nervózní a hodně pomoct dvojchybou. A doufám, že na debl nedojde," dodala Plíšková.

Matteková-Sandsová, nebo Mladenovicová s Garciaovou se můžou stát novými jedničkami deblového žebříčku. Američanka musí Turnaj mistryň s Šafářovou vyhrát a současná jednička Sania Mirzaová z Indie, která pro Turnaj mistryň obnovila spolupráci s Martinou Hingisovou, nesmí postoupit do finále. Francouzky Mirzaovou na nejvyšším postu vystřídají v případě, že dojdou o kolo dál než Indka.

Plíšková má za sebou v Singapuru vítězství nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou a porážku s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. V pátek bude hrát s obhájkyní titulu Polkou Agnieszkou Radwaňskou o postup do semifinále.

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru:

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Garciaová, Mladenovicová (1-Fr.) - Karolína Plíšková, Görgesová (8-ČR/Něm.) 6:4, 6:2,

Šafářová, Matteková-Sandsová (3-ČR/USA) - Babosová, Švedovová (7-Maď./Kaz.) 5:7, 7:6 (8:6), 10:2.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy