Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Výhra ve dvě ráno. Kristýna Plíšková jde v Palermu dál, Vondroušová naopak končí

Kristýna Plíšková porazila v nočním utkání prvního kola v Palermu při restartu sezony po pětiměsíční přestávce nasazenou trojku Marii Sakkariovou z Řecka dvakrát 6:4. Nyní ji čeká dvojnásobná vítězka turnaje Italka Sara Erraniová. Nedařilo se naopak Markétě Vondroušové, která podlehla Slovince Kaje Juvanové.

Plíšková hned na úvod utkání, které začalo po půlnoci, vzala Sakkariové podání a výhodu brejku si udržela až do konce prvního setu. Obdobně Češka vstoupila i do druhé sady, následně odvrátila jediné tři brejkboly soupeřky a po hodině a půl proměnila druhý mečbol.

"Podmínky byly opravdu složité, před začátkem zápasu jsem na chvíli usnula. Mé tělo není zvyklé hrát ve dvě ráno," uvedla Plíšková. "Hodně bodů jsem získala podáním a také mě podržel backhand. Soupeřka nepředvedla svůj nejlepší výkon na antuce, ale já jsem hrála dobře," dodala Plíšková, jež si připsala sedmý skalp hráčky z první dvacítky žebříčku v kariéře.

Ve druhém kole se Plíšková poprvé utká s Erraniovou, která v tříhodinové bitvě vydřela výhru 7:5, 1:6, 6:4 nad Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Italka tak udržela šanci na třetí triumf na turnaji, který ovládla v letech 2008 a 2012.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková vstoupila do turnaje v Palermu pozdní výhrou

Světová osmnáctka Vondroušová na antuce na Sicílii nečekaně prohrála v úvodním kole se 121. hráčkou žebříčku Kajou Juvanovou ze Slovinska 6:1, 5:7 a 4:6.

Jednadvacetiletá Češka naplňovala roli druhé nasazené hráčky turnaje jen v prvním setu. Favoritka, jež naposledy hrála na okruhu WTA koncem února v Dauhá, sadu získala za necelou půlhodinu a zdálo se, že kráčí za vítězstvím.

O dva roky mladší Juvanová ale hned na úvod druhého setu vzala Vondroušové poprvé v zápase podání a odskočila do vedení 4:0. Češka se sice dokázala vrátit, otočila na 5:4 a dvakrát byla dva míčky od postupu, ale zbytek druhé sady i úvod té třetí patřil slovinské kvalifikantce. Ta se opět ujala vedení 4:0 a Vondroušová navzdory snížení usilovala o obrat marně.

Loňská finalistka Roland Garros v zápase dlouhém dvě a půl hodiny ztratila šestkrát podání a udělala osm dvojchyb. Dopřála tak Juvanové první vítězství nad hráčkou světové dvacítky.

"Ona začala dobře, zatímco já byla trochu nervózní, přece jen to pro mě byl první zápas proti hráčce Top 20. Ale ve druhém a třetím setu jsem se uklidnila a začala hrát mnohem líp," řekla Slovinka.

Po vyřazení Vondroušové tak zůstává jedinou Češkou na turnaji Kristýna Plíšková, která se v druhém kole střetne s domácí Sarou Erraniovou.

Tenisový turnaj žen v Palermu:

Dvouhra - 1. kolo:

Kristýna Plíšková - Sakkariová (3-Řec.) 6:4, 6:4, Jastremská (7-Ukr.) - Sorribesová (Šp.) 6:3, 6:4, Paoliniová (It.) - Kasatkinová (Rus.) 5:7, 6:4, 6:4.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články