Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vyčerpaná Bouzková na titul z Phillip Island Trophy nedosáhla, raduje se Kasatkinová

Vedla 6:4 a 2:1, ale k zisku cenného vavřínu to nestačilo. Tenistka Marie Bouzková na turnaji Phillip Island Trophy prohrála finále s Ruskou Darjou Kasatkinovou 6:4, 2:6, 2:6 za dvě hodiny a osm minut.

Marie Bouzková
zdroj: AP autor: Rick Rycroft

Dvaadvacetiletá Bouzková hrála o titul na okruhu WTA podruhé v kariéře. Poprvé se dostala do finále loni v březnu v mexickém Monterrey, kde nestačila na turnajovou jedničku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny.

"Jsem smutná, že jsem nevyhrála, ale nechala jsem na kurtu všechno a ty jsi hrála skvěle," pogratulovala Bouzková při vyhlášení soupeřce k třetímu titulu v kariéře. 

Ve skoro hodinovém prvním setu ztratila česká tenistka na úvod utkání podání a pak neudržela náskok 3:1. Ve dlouhých výměnách však měla navrch a rozhodla sadu čistou hrou v desátém gemu při podání Kasatkinové.

Ve druhém dějství vedla 2:1, ale následně ztratila osm her za sebou. Unavená sotva stála na nohou, některé míče ani nedobíhala a vyžádala si i ošetření. O pauzách se snažila ochladit, a dokonce si stoupala v teniskách na led.

Zápas ale nevzdala, dokonce i jednou vzala Kasatkinové servis, ale na větší odpor neměla síly. Při prvním mečbolu na bekhend soupeřky nereagovala.

"Byla jsem blízko a zároveň daleko," řekla Bouzková Radiožurnálu. "Poslední tři dny jsem hrála pokaždé v největším teplu ve tři hodiny odpoledne. Bylo toho dost, ale je to stále začátek roku. A možná bylo těch šest intenzivních zápasů v jednom týdnu to nejlepší, co mě mohlo potkat. Teď jen musím zregenerovat a poté pokračovat do Mexika," dodala s odkazem, že jejím dalším turnajem bude oblíbený v Monterrey.

S Kasatkinovou hrála Bouzková podruhé v kariéře a stejně jako loni v kvalifikaci halového turnaje v Ostravě prohrála ve třech setech.

Tenisový turnaj žen Phillip Island Trophy v Melbourne (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále:
Kasatkinová (Rus.) - Bouzková (13-ČR) 4:6, 6:2, 6:2.

Čtyřhra - finále:
Rainaová, Rachimovová (Indie/Rus.) - Blinkovová, Potapovová (Rus.) 2:6, 6:4, 10:7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články