Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Všechna daviscupová čtvrtfinále se poprvé hrají na antuce

Praha - Antukový povrch hraje poprvé v historii hlavní roli ve všech zápasech čtvrtfinále tenisového Davisova poháru. Na antuce se rozhodnou vedle duelu českého výběru v Praze se Srbskem rovněž zápasy Španělska s Rakouskem, Argentiny s Chorvatskem a Francie se Spojenými státy americkými.

Ilustrační foto
zdroj: ČT sport

Obhájci titulu Španělé při letošní neúčasti Rafaela Nadala v soutěži spoléhají na světovou pětku Davida Ferrera. Proto zvolili za dějiště přímořské letovisko Marina d'Or, kousek od jeho domova. "Je to fantastické, bude plno a v hledišti rodina a plno kamarádů," těší se Ferrer.

Společně s Nicolasem Almagrem vytvoří dvojici do dvouher, ve kterých by je měl "zlobit" jen Jürgen Melzer, jediný Rakušan v první stovce žebříčku ATP. "Snadno to svádí k tomu, že máme postup jistý, ale nebude to tak jednoduché, jak se to může zdát," řekl Ferrer.

Spojeným státům se omluvil Mardy Fish

V semifinále narazí vítěz tohoto zápasu na lepšího z duelu Francie a USA. V Monte Carlu si všichni vyzkouší antuku pro blížící se turnaj série Masters a oba týmy musely kvůli zranění udělat v nominacích změnu.

Francie přišla kvůli poranění břicha o Gaëla Monfilse a Američanům se omluvil unavený Mardy Fish. Čeká se tak na souboj Jo-Wilfrieda Tsongy s Johnem Isnerem, jehož dělové podání by měla antuka otupit. Francouzskou dvojkou je Gilles Simon, americkou při neúčasti Fishe a Roddicka až 66. hráč světa Ryan Harrison. Isnerovi však mohou pomoci k postupovém boji bratři Bryanové, nejlepší deblisté světa.

Češi budou sledovat duel Argentina - Chorvatsko

České tenisty bude v případě postupu přes Srby do semifinále zajímat souboj Argentiny a Chorvatska. Domácí jsou v Buenos Aires v plné síle v čele s Juanem Martínem Del Potrem a Juanem Monakem, jimž se na antuce daří. Papírového favorita se pokusí zaskočit Marin Čilič a obrovitý Ivo Karlovič.

"Chorvati mohou porazit kohokoli," mírní Del Potro před zápasem optimistickou náladu. Fanoušci modro-bílých totiž považují svůj tým za jasného vítěze. "Není mezi námi velký rozdíl. Znám Marina (Čiliče) dvanáct let, je to vynikající tenista, po zranění se opět dostává do formy a bude velice nebezpečný," varoval Del Potro.

Čtyřiadvacetiletý Čilič doufá, že dokáže naplnit jeho slova. "Argentina je velice silná, ale už v minulosti jsme dokázali silné týmy pokořit a určitě nejsme bez šance," řekl třiadvacátý hráč světa. Měl na mysli hlavně výhru nad Američany v roce 2009, kdy Chorvaty zastavil až v semifinále český tým.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články