Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Všech pět Češek prošlo v Indian Wells prvním kolem. Uspěly i Muchová a Vondroušová

Českým tenistkám se zatím na turnaji v Indian Wells daří a přes první kolo prošlo všech pět. Uspěly také Karolína Muchová a Markéta Vondroušová, které navázaly na Kateřinu Siniakovou a Lindy Fruhvirtovou s Noskovou. Rovnou ve druhém kole jsou další čtyři Češky, nasazené Petra Kvitová, Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková a Marie Bouzková.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK / AP / Dita Alangkara

Muchová předvedla proti Julii Putincevové z Kazachstánu velký obrat, protože ve třetím setu prohrávala 1:4. Po dvou hodinách a 21 minutách nicméně zvítězila 6:3, 4:6 a 6:4. Její příští soupeřkou bude bývalá světová jednička Viktoria Azarenková z Běloruska.

Vondroušová si vybojovala pro druhé kolo duel s Bouzkovou. Kanaďanku Rebeccu Marinovou porazila i ve třetím vzájemném duelu, v Indian Wells jasně dvakrát 6:2. Soupeřce nenabídla ani jeden brejkbol.

I sedmý letošní zápas, který dospěl do rozhodujícího třetího či pátého setu, vyhrál pětatřicetiletý Andy Murray. Trojnásobný grandslamový šampion vzkřísil kariéru po dvou operacích kyčle a na Masters v Indian Wells předvedl další heroický výkon. Tomase Etcheverryho z Argentiny udolal 6:7, 6:1 a 6:4 za tři a čtvrt hodiny.

"Bojoval jsem ze všech sil. Opravdu chci vytěžit maximum z posledních let, které mi zbývají," řekl britský tenista, jenž v roce 2019 hrál v Indian Wells finále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články