Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrbenský zvládl druhé kolo a postoupil do čtvrtfinále, další čeští tenisté v Prostějově končí

Třetí den tenisového challengeru v Prostějově přinesl souboje o čtvrtfinále, ve kterých se představili i čtyři čeští reprezentanti. Dalibor Svrčina, Vít Kopřiva a Andrew Paulson prohráli, a jediným úspěšným českým postupujícím v turnaji UniCredit Czech Open tak je Michael Vrbenský, který porazil Francesca Passaru.

Michael Vrbenský na prostějovském challengeru
zdroj: Facebook/unicreditczechopen autor: UniCredit Czech Open

Vrbenský nastoupil do druhého kola proti papírově silnějšímu Italovi Francescu Passarovi. Čtyřiadvacetiletý český tenista soustředěnou hrou dokázal ve třech vyrovnaných setech zvítězit a zajistil si tak účast ve čtvrtfinále prostějovského challengeru.

"Jsem strašně rád, že jsem to zvládl, ještě mě dneska čeká debl, takže snad se dobře připravím a předvedu zase dobrý tenis," hodnotil 296. hráč ATP Vrbenský.

Je nám líto, video expirovalo.
V Prostějově jde dál jen Vrbenský

Naopak předloňský vítěz Vít Kopřiva podlehl Tchajwanci Tseng Chun-hsinovi 2:0 na sety. Po dvou prohraných setech turnaj skončil i pro jednadvacetiletého Dalibora Svrčinu, který nestačil na rakouského tenistu Lukase Neumayera.

Ve druhém kole neuspěl čtvrtý český reprezentant, Andrew Paulson, který nestačil na zkušeného Moldavana Radua Albota a prohrál po vyrovnané bitvě 1:2 na sety.

Ve čtyřhře postoupilo více český tenistů, neúspěch v singlu tak bude napravovat Kopřiva s ukrajinským spoluhráčem Vitalijem Sachkem. Vrbenský nastoupí do deblového čtvrtfinále s Petrem Nouzou.

Tenisový challenger UniCredit Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 120 950 eur):

Dvouhra – 2. kolo:

Vrbenský (ČR) – Passaro (5-It.) 4:6, 6:4, 6:4, Tseng Chun-hsin (Tchaj-wan) – Kopřiva (4-ČR) 6:4, 6:2, Neumayer (Rak.) – Svrčina (8-ČR) 6:0, 6:2, Albot (6-Mold.) Paulson (ČR) 6:7 (2:7), 6:4, 7:5.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články