Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrbenský v Prostějově nestačil na Tsenga a semifinále si nezahraje

Do čtvrtfinálových duelů se na challengeru v Prostějově probojoval z českých zástupců pouze Michael Vrbenský. Tseng Chun-hsinemu z Tchaj-wanu však ve čtvrtečním zápase podlehl 3:6 a 4:6. Dalšími semifinalisty se stali Jerome Kym po výhře 6:4 a 6:4 nad Kyrianem Jacquetem a Laslo Djere, který porazil Rakušana Lukase Neumaera 7:6, 6:2. Přímý přenos semifinálových zápasů můžete sledovat v pátek od 11:00 na ČT2 a ČT sport Plus.

Czech Open Prostějov 2024
zdroj: UniCredit Czech Open / Facebook

Michael Vrbenský se jako poslední český tenista rozloučil s challengerem v Prostějově navzdory slibnému začátku.

"První set jsem měl 3:1 a brejkbol na 4:1, na kurtu jsem se cítil líp než soupeř, myslím. Bohužel klíčový moment jsem nezvládl a pak se mi to sesypalo. Prohrál jsem spoustu gamů za sebou a zpátky se dostal za stavu 0:4, což na takové úrovni je pozdě," řekl Vrbenský.

Do semifinále postoupil i švýcarský tenista Kym, který porazil Francouze Jacqueta ve dvou setech, stejně jako Maďar Djere, jenž vyřadil Neumayera za Rakouska. Tři sety na účast mezi poseldní čtveřicí potřeboval Argentinec Coachin, který udolal Albota z Moldavska 3:6, 7:5 a 6:2.

V hlavní soutěži antukového UniCredit Czech Open startovalo šest Čechů. Už druhé kolo bylo konečnou pro obhájce titulu Dalibora Svrčinu.

Výsledky challengeru v Prostějově

Dvouhra – čtvrtfinále:
Tseng Chun-hsin (Tchaj-wan) – Vrbenský (ČR) 6:3, 6:4, Jacquet (Fr.) - Kym (Švýc.) 4:6, 4:6, Albot (Mol.) - Coachin (Arg.) 6:3, 5:7, 2:6, Djere (Maď.) - Neumayer (Rak.) 7:6, 6:2. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články