Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Voráčová vyřadila ve Fezu čtvrtou nasazenou tenistku

Fez (Maroko) - Renata Voráčová se postarala o překvapení na turnaji v marockém Fezu. Česká tenistka dnes vyřadila v prvním kole čtvrtou nasazenou a 51. hráčku dvouhry žebříčku WTA Melindu Czinkovou z Maďarska 6:4 a 7:6. Voráčová tak navázala v Maroku na svoji vítěznou šňůru z turnajů okruhu ITF. Nedařilo se naopak Barboře Záhlavové-Strýcové, která vypadla po prohře 3:6 a 1:6 se Srbkou Bojanou Jovanovskou.

Vypadla také osmá nasazená Lucie Hradecká, která nestačila na Rumunku Simonu Halepovou po setech 5:7 a 1:6. Fedcupová reprezentantka vypadla v prvním kole podeváté za sebou a na okruhu WTA v této sezoně nevyhrála jediný zápas.

Před cestou do Fezu Voráčová získala titul v italské Civitavecchii a pak nenašla přemožitelku ani v Káhiře. I díky tomu je momentálně 106. na světě, jen dvě místa za svým maximem z roku 2007.

Lépe postavenou hráčku na žebříčku než Czinkovou Voráčová naposledy porazila před třemi lety. Tehdy zdolala na Australian Open 39. tenistku světa Meghann Shaughnessyovou z USA a v Québeku postoupila přes světovou dvanáctku Nicole Vaidišovou, ta ale zápas nedohrála. Úspěchy sbírala šestadvacetiletá Voráčová hlavně ve čtyřhře. V té má pět titulů WTA, čtyři spolu s Lucií Hradeckou.

Také Záhlavové-Strýcové se více daří v deblu a na osmnáctiletou srbskou soupeřku dnes vůbec nestačila. Nedařilo se jí především při podání, které proti Jovanovské ztratila šestkrát.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články