Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Voráčová slaví v Ósace titul v deblu, Stosurová ovládla potřetí dvouhru

Ósaka (Japonsko) – Devátý titul v kariéře získala na turnaji v Ósace Renata Voráčová. Česká tenistka ve finále čtyřhry společně s domácí Japonkou Šuko Aojamaovou porazily španělsko-německý pár Lara Arruabarrenaová, Tatjana Mariaová. Vítězkou dvouhry se na Japan Open stala už potřetí Australanka Samantha Stosurová.

Renata Voráčová
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Voráčová, která v pondělí oslavila 31. narozeniny, dosavadní trofeje sbírala až na jednu výjimku s českými spoluhráčkami - čtyřikrát s Lucií Hradeckou, dvakrát s Barborou Záhlavovou-Strýcovou a jednou s Andreou Hlaváčkovou. S domácí Aojamaovou v Ósace v deblovém finále porazily španělsko-německý pár Lara Arruabarrenaová, Tatjana Mariaová 6:1 a 6:2.

Třicetiletá Stosurová ve finále singlu potvrdila roli favoritky. Zarinu Dijasovou z Kazachstánu, jež tenisově vyrůstala na pražské Štvanici, porazila 7:6, 6:3 a celkově pošesté triumfovala na okruhu WTA. V její sbírce ční trofej z grandslamového US Open z roku 2011.

Tenisový turnaj žen v Ósace (tvrdý povrch):

Dvouhra - finále: Stosurová (1-Austr.) - Dijasová (5-Kaz.) 7:6 (9:7), 6:3.

Čtyřhra - finále: Aojamaová, Voráčová (Jap./ČR) - Arruabarrenaová, Mariaová (Šp./Něm.) 6:1, 6:2.

Riskeová porazila Bencicovou a slaví premiérový titul

Americká tenistka Alison Riskeová se ve 24 letech dočkala premiérového titulu na okruhu WTA. V čínském Tchien-ťinu porazila v souboji finálových debutantek teprve sedmnáctiletou Švýcarku Belindu Bencicovou 6:3 a 6:4.

Bencicová, dcera slovenských rodičů, se mohla stát nejmladší vítězkou elitního turnaje po osmi letech, jenže její sen se po hodině a 20 minutách hry rozplynul. Zradil ji servis, o který přišla pětkrát, a bez něj neměla proti rodačce z Pittsburghu šanci.

Bencicová by nicméně měla premiérovou sezonu na WTA Tour zakončit na 33. místě světového žebříčku.

Tenisový turnaj žen v čínském Tchien-ťinu :

Dvouhra - finále: Riskeová (6-USA) - Bencicová (3-Švýc.) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - finále: Kudrjavcevová, Rodionovová (2-Rus./Austr.) - Cirsteaová, Klepačová (Rum./Slovin.) 6:7 (6:8), 6:2, 10:8.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články