Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Voráčová postoupila do čtvrtfinále, Šafářová do druhého kola

Fez - Česká tenistka Renata Voráčová porazila ve druhém kole turnaje ve Fezu Britku Katie O'Brienovou 6:0 a 7:5. Čtvrtfinále na WTA Tour si tak zahraje poprvé po téměř třech letech. Další soupeřkou 106. hráčky světa bude pátá nasazená Němka Angelique Kerberová. Voráčová už na sebe ve Fezu upozornila vyřazením turnajové čtyřky Maďarky Melindy Czinkové v prvním kole. Postoupila i tenistka Lucie Šafářová, a to na turnaji ve Stuttgartu. Její soupeřka Selima Sfarová z Tuniska za stavu 6:2 a 0:3 zápas vzdala. Ve druhém kole čeká na českou fedcupovou reprezentantku nejvýše nasazená Dánka Caroline Wozniacká.

Šestadvacetiletá Voráčová si naposledy čtvrtfinále na okruhu WTA zahrála v červenci 2007 v Bad Gasteinu. Mnohem více se jí daří ve čtyřhře, ze které má pět titulů, čtyři spolu s Lucií Hradeckou.

Na marocké antuce původně startovalo pět českých tenistek, do druhého kola však vedle Voráčové prošla již jen Iveta Benešová. Sedmá nasazená hráčka hraje o čtvrtfinále s Claire de Gubernatisovou z Francie.

Šafářová po hladké víkendové prohře ve Fed Cupu nezačala dobře ani další antukový zápas ve Stuttgartu a kvalifikantka Sfarová díky oběma využitým brejkbolům získala jasně první set. V tom druhém ale Šafářová hned oplatila stejnou mincí a indisponovaná soupeřka musela kvůli zranění pravého kotníku vzdát.


Už ve čtvrtfinále jsou Izraelka Šahar Peerová a Číňanka Li Na. Obě vyřadily papírové favoritky. Peerová ve třech setech udolala pátou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska a Li Na porazila turnajovou trojku Světlanu Kuzněcovovou, která ve Stuttgartu obhajovala titul.

Lucie Šafářová
zdroj: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články