Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Voráčová definitivně přišla o Australian Open, už musela odletět

Renata Voráčová si letošní Australian Open nezahraje, česká tenistka v Austrálii přišla o vízum kvůli neuznání výjimky z očkování a musela tak odletět z Melbourne. Aktuálně 81. deblistka světa pozdě večer místního času nasedla na letadlo do Dubaje.

Voráčová se u protinožců dostala do podobných problémů jako nejlepší tenista světa Novak Djokovič. Na rozdíl od něj se do země přes imigrační kontrolu na letišti dostala, týden v Austrálii strávila a ve středu hrála na turnaji WTA v Melbourne. S Polkou Katarzynou Piterovou prohrály v 1. kole s nizozemsko-australským párem Lesley Pattinamaová Kerkhoveová, Arina Rodionovová 2:6 a 4:6.

Pak místní úřady Voráčové odebraly vízum a poslaly ji do stejného detenčního hotelu jako Djokoviče. Pohraniční policie totiž prověřuje i cizince, kteří aktuálně v Austrálii pobývají. Na rozdíl od srbské hvězdy se Voráčová neobrátila na soud ve snaze verdikt zvrátit a odletěla domů.

Pro opuštění Melbourne se osmatřicetiletá tenistka rozhodla už v pátek kvůli omezené možnosti trénovat. Při vyřizování formalit nezbytných k opuštění země bývalé semifinalistce Wimbledonu ve čtyřhře pomáhaly české zastupitelské úřady v Austrálii. Stala se druhým člověkem spojeným s Australian Open, který z podobného důvodu opustil Austrálii. Prvním byl podle informací ABC nejmenovaný tenisový funkcionář z Evropy.

Zdravotní výjimku dostala Voráčová díky tomu, že nedávno prodělala covid-19. "Před Vánoci. Plus jsem měla nějaké zdravotní indikace. Takže jsem splňovala kritéria stanovená australským svazem," uvedla tenistka v pátek pro Sport a Mf DNES. Kvůli nákaze se nestihla po sezoně naočkovat, jak plánovala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články