Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Jezdectví 2024

Vondroušovou ve Stuttgartu nezastavila ani Sabalenková, zahraje si o finále

Skvěle hraje Markéta Vondroušová ve Stuttgartu. Česká tenistka na halovém antukovém turnaji prošla poprvé do semifinále, když v boji o něj vyřadila za dvě hodiny druhou hráčku světového žebříčku a finalistku posledních tří ročníků Arynu Sabalenkovou 3:6, 6:3, 7:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová ve Stuttgartu postupuje

Úřadující wimbledonská šampionka, jež ve Stuttgartu startuje po zhruba měsíční pauze, porazila běloruskou soupeřku v sedmém vzájemném duelu potřetí. Vyzrát na ni dokázala po sérii čtyř porážek a poprvé od roku 2018.

"Byl to velice těžký zápas a myslím, že i skvělý," řekla Vondroušová, jež je v semifinále na okruhu WTA poprvé od loňského triumfu na trávě v All England Clubu. "Je to výborná hráčka, tak jsem se hlavně snažila zůstat ve výměnách. Hraje hodně rychle, takže je těžké něco vymyslet. V klíčových chvílích jsem ale zůstala klidná," dodala finalistka Roland Garros z roku 2019.

Obě tenistky měly v utkání problémy s udržením vlastního servisu. Zatímco ale Sabalenková využila jen šest z patnácti brejkbolů, Vondroušová jí sebrala podání sedmkrát z osmi příležitostí. Běloruska jí k tomu pomohla i devíti dvojchybami a celkem 48 nevynucenými chybami.

O první letošní finále se čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova utká podruhé v kariéře s Martou Kosťukovou. Ukrajinská tenistka zdolala po obratu třetí nasazenou Američanku Coco Gauffovou, když ve třetím setu takřka tříhodinového duelu proměnila až osmý mečbol.

Druhou dvojici vytvoří obhájkyně trofeje z posledních dvou ročníků Iga Šwiateková s Jelenou Rybakinovou. Světová jednička porazila Emmu Raducanuovou 7:6, 6:3 a udržela si ve Stuttgartu stoprocentní bilanci. Na zdejší antuce vyhrála všech deset zápasů. Čtvrtá nasazená Rybakinová zdolala Jasmine Paoliniovou 6:3, 5:7, 6:3.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 922 573 dolarů):

Dvouhra – čtvrtfinále:

Vondroušová (6-ČR) – Sabalenková (2-Běl.) 3:6, 6:3, 7:5, Rybakinová (4-Kaz.) – Paoliniová (It.) 6:3, 5:7, 6:3, Šwiateková (1-Pol.) – Raducanuová (Brit.) 7:6 (7:2), 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články