Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Vondroušovou čeká v semifinále turnaje v Moskvě Kontaveitová

Markéta Vondroušová ve čtvrtfinále halového turnaje v Moskvě po obratu porazila 6:4 a 6:2 domácí Anastasii Pavljučenkovovou. V semifinále stříbrná olympijská medailistka narazí na Anett Kontaveitovou z Estonska. Ta si poradila dvakrát 6:1 s bývalou světovou jedničkou Garbiňe Muguruzaovou.

Markéta Vondroušová
zdroj: REUTERS autor: Edgar Su

Dvaadvacetiletá Vondroušová do zápasu s šestnáctou hráčkou světa nevstoupila dobře a Pavljučenkovová se ujala vedení 4:1. Pak ale 35. hráčka žebříčku získala sedm gemů za sebou, vývoj duelu otočila a postoupila popáté v sezoně do semifinále.

"Soupeřka mi ze začátku nedala moc šancí, hrála výborně, taky dobře podávala a returnovala. Říkala jsem si, že musím vydržet, až bude mít slabší chvilku a využít toho, což se pak stalo. Bylo důležité, že jsem si udržela servis na 4:4. Potom se to lámalo a začala jsem ji přehrávat," řekla Vondroušová. "Teď se cítím fakt dobře," pochvalovala si.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová se v Moskvě probojovala do semifinále

Proti Kontaveitové, která dvojnásobnou grandslamovou vítězku Muguruzaovou ze Španělska zdolala za 49 minut, bude Vondroušová usilovat o šestou finálovou účast v kariéře. Titul zatím získala jediný, před čtyřmi lety v Bielu právě po výhře nad Estonkou, kterou letos ve Wimbledonu porazila i ve druhém vzájemném duelu.

O deblový titul bude v Moskvě bojovat Kateřina Siniaková, která po boku Lotyšky Jeleny Ostapenkové postoupila do finále přes český pár Marie Bouzková, Lucie Hradecká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články