Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Vondroušová v Indian Wells postupuje, vyřadila světovou čtrnáctku

Tenistka Markéta Vondroušová postoupila na turnaji v Indian Wells do 3. kola. Světovou čtrnáctku Darju Kasatkinovou z Ruska deklasovala 6:2, 6:1. Naopak zápas prvního kola nevyšel Tomáši Berdychovi, který prohrál dvakrát 6:7 se Španělem Felicianem Lópezem.

Devatenáctiletá česká tenistka došla loni v Indian Wells až do osmifinále a i letos se jí na tvrdém povrchu v Kalifornii daří. Finalistka únorového turnaje v Budapešti tu ještě neztratila v prvním ani ve druhém kole set.    

Zápasu s Kasatkinovou mladá Češka jednoznačně dominovala. Jediný brejkbol favorizované soupeřky odvrátila a sama jí v obou setech sebrala dvakrát podání a mečbol proměnila esem. Podařila se jí tak odplata za porážku v dosud jediném vzájemném utkání na předloňském Roland Garros.

Berdych poprvé v sezoně prohrál na turnaji hned úvodní zápas. Měl čtyři brejkboly, ale López všechny odvrátil, z toho tři esem. Český tenista nedal soupeři při svém servisu ani jednu šanci na brejk, jenže obě rozhodující zkrácené hry pak hladce prohrál. Po 15. vzájemném duelu vede López 9:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články