Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Vondroušová v Budapešti postoupila, Veselý po zranění prohrál v Marseille

Markéta Vondroušová porazila v prvním kole halového turnaje v Budapešti kvalifikantku Španělku Georginu Garcíaovou 6:0 a 7:6. V osmifinále se česká hráčka utká s Ruskou Annou Blinkovovou. Tereza Smitková naopak prohrála s Pauline Parmentierovou 1:6, 5:7 a na první čtvrtfinále na okruhu WTA po čtyřech letech nedosáhla. Jiří Veselý také nebyl úspěšný. První zápas po zranění nohy v Davisově poháru prohrál, na turnaji v Marseille ho porazil domácí tenista Grégoire Barrere 7:6 a 6:3.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Vondroušová odehrála teprve třetí zápas v sezoně. Po vyřazení ve 2. kole Australian Open byla v nominaci na Fed Cup s Rumunskem, ale na kurt se nedostala. "Během Fed Cupu jsem s holkama v Ostravě skvěle potrénovala a mám radost, že jsem první zápas po delší pauze vyhrála," radovala se osmá nasazená hráčka.

Do zápasu s Garcíaovou vstoupila devatenáctiletá tenistka výtečně a vyhrála sedm her v řadě. Pak si ale vybrala slabší chvilku a i kvůli třem dvojchybám ztratila servis. Ze stavu 1:4 dokázala sadu dostat do tie-breaku, který vyhrála 8:6.

Veselý odvrátil osm mečbolů, ale devátý už nikoli

Pětadvacetiletý rodák z Příbrami si během ostravského souboje s Nizozemci vykloubil prst na noze a vynechal turnaj v Montpellier. Původně měl v Marseille hrát proti Gaëlu Monfilsovi, jenže ten má poraněné zápěstí a šanci dostal Barrere jako takzvaný lucky loser.

Vyrovnaný první set vyvrcholil tie-breakem, v němž Veselý prohrával už 0:5 a ztrátu nedohnal (3:7). Druhou sadu začal český tenista prohraným podáním a Barrere zápas zakončil dalším brejkem až při devátém mečbolu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články