Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Vondroušová třídenní zápas nakonec zvládla, Plíšková v Luganu naopak končí

Začala ho už v pondělí, ukončila až ve středu. Markéta Vondroušová třídenní duel 1. kola s Julií Putincevovou na turnaji v Luganu nakonec zvládla. Kazašskou soupeřku, která měla před nucenou dešťovou přestávkou tři mečboly, porazila 4:6, 7:6, 6:3. V úvodním kole naopak ztroskotala Kristýna Plíšková. Čtvrtfinalistka předchozího antukového turnaje v Charlestonu podlehla Italce Camile Giorgiové 3:6, 2:6. 

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

Osmnáctiletá Vondroušová odvrátila v závěru druhé sady tři mečboly a vynutila si tie-break, který získala suverénně 7:2. Na pokračování duelu si ale se soupeřkou musely počkat, v úterý je déšť na kurty nepustil. Dnešní dohrávku začala lépe Putinceovová, ujala se vedení 3:0, pak ale Vondroušová získala šest her v řadě a první mečbol proměnila.

Plíškové se proti Giorgiové nedařilo na podání. V prvním setu přišla o servis dvakrát, ve druhém ho neudržela ani jednou. Italka šla rychle do vedení 4:0, teprve poté bodovala po sérii dvojchyb soupeřky i Plíšková. Dokázala snížit na 2:5, k obratu to ale nestačilo.

Tenisový turnaj žen v Luganu (antuka, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo: Vondroušová (ČR) - Putincevová (Kaz.) 4:6, 7:6 (7:2), 6:3, Giorgiová (It.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 6:2, Van Uytvancková (9-Belg.) - Dodinová (Fr.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články