Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Vondroušová si vyšlápla na Ostapenkovou a v Indian Wells je opět v osmifinále

Stejně jako v loňském roce postoupila Markéta Vondroušová na prestižním turnaji v Indian Wells do osmifinále. Po vyřazení Darji Kasatkinové ve druhém kole si devatenáctiletá česká tenistka poradila i s 22. nasazenou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou, kterou udolala po setech 4:6, 6:3 a 6:4. Na tvrdém povrchu v Kalifornii si o místenku ve čtvrtfinále zahraje s bývalou světovou jedničkou Simonou Halepovou z Rumunska.

Markéta Vondroušová
zdroj: Reuters autor: Jerry Lai

Finalistka únorového turnaje v Budapešti Vondroušová začala špatně a rychle prohrávala 0:4. Poté se jí podařilo hru vyrovnat, obě ztracená podání získala zpět, ale za stavu 4:5 přišla o servis potřetí.

Česká hráčka pak ovládla koncovku druhého dějství, ve kterém předloňská vítězka Roland Garros ještě vedla 3:2, ale pak už neuhrála ani gem.

Závěrečný set potom rozhodla desátá hra a celkově osmé ztracené podání jednadvacetileté lotyšské favoritky. Ta při mečbolu poslala forhend do autu a po více než dvou hodinách s Vondroušovou prohrála.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Indian Wells

Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Federer (4-Švýc.) - Gojowczyk (Něm.) 6:1, 7:5, Schwartzman (25-Arg.) - Carballés (Šp.) 6:3, 6:1.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Vondroušová (ČR) - Ostapenková (22-Lot.) 4:6, 6:3, 6:4, Muguruzaová (20-Šp.) - S. Williamsová (10-USA) 6:3, 1:0 skreč, Wang Čchiang (18-Čína) - Mertensová (16-Belg.) 7:6 (7:4), 6:7 (4:7), 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články