Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Vondroušová si v Miami zkusí třetí kolo, Siniaková s Muchovou končí

Markéta Vondroušová porazila Jelenu Ostapenkovou a na turnaji v Miami postoupila do 3. kola. Devatenáctiletá Češka vyřadila bývalou šampionku Roland Garros 7:5 a 6:1. Naopak končí Kateřina Siniaková po porážce 2:6, 6:0, 4:6 s Anastasijí Sevastovovou a také kvalifikantka Karolína Muchová. Ta podlehla 6:3, 3:6, 3:6 trojnásobné grandslamové šampionce Angelique Kerberové z Německa.

Markéta Vondroušová
zdroj: USA TODAY Sports autor: Jayne Kamin-Oncea

Zápas přitom rozehrála mnohem lépe jednadvacetiletá Ostapenková, jež se dostala do vedení 4:1. Ještě za stavu 5:4 měla dva setboly, ale Vondroušové se povedl obrat, sadu získala a pak už měla zápas pod kontrolou.

Lotyška podle všeho nebyla v druhém setu ve své kůži a za stavu 0:3 si nechala zavolat fyzioterapeutku, jež jí měřila tlak.

Vondroušová se ale pauzou nenechala rozhodit a dotáhla zápas do vítězného konce. O postup do osmifinále se svěřenkyně Jana Hernycha utká s turnajovou šestnáctkou Elise Mertensovou z Belgie.

Siniakové vyšel v utkání se Sevastovou pouze druhý set, v kterém soupeřce za 26 minut nadělila kanára.

V třetí sadě získala Lotyška brzký brejk, za stavu 5:2 měla dva mečboly, které Siniaková odvrátila, a snížila na 4:5. Při vlastním podání v desátém gamu už ale neuspěla a zápas prohrála.

Dvaadvacetiletá Muchová bojovala více než dvě hodiny s favorizovanou Kerberovou, které vzala první set a v druhém vedla 2:1. Osmá nasazená Němka si pak nechala ošetřit levé stehno a zápas otočila.

Ve třetím kole se Kerberová po necelém týdnu znovu utká s Kanaďankou Biancou Andreescuovou, jež ji v neděli porazila ve finále v Indian Wells.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články