Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vondroušová se z Charlestonu odhlásila kvůli nemoci, Bouzková prohrála třísetovou bitvu

Markéta Vondroušová se kvůli nemoci odhlásila z turnaje na zelené antuce v Charlestonu, kde měla ve středu odehrát první zápas. Dvacátá hráčka světového žebříčku a nasazená devítka se omluvila krátce před duelem druhého kola proti Kurumi Naraové z Japonska. Marie Bouzková podlehla v téměř tříhodinové bitvě Australance Ajle Tomljanovicové ve třech setech 6:4, 5:7 a 5:7.

Jednadvacetiletá Vondroušová naposledy hrála jiný turnaj v USA na tvrdém povrchu v Miami a minulý týden v pondělí vypadla v osmifinále. Na silně obsazené Volvo Car Open v Charlestonu dostala od pořadatelů divokou kartu. Její místo v soutěži nakonec zabrala šťastná poražená z kvalifikace, domácí Američanka Whitney Osuigweová.

Turnajová sedmnáctka Bouzková se ve třetím setu urputné bitvy ještě dokázala vrátit do hry navzdory tomu, že prohrávala 1:4. Za stavu 4:5 odvrátila při svém podání tři mečboly, o dva gemy později však už kapitulovala.

Úspěšnou letošní premiéru na antuce už má v Jižní Karolíně za sebou Petra Kvitová, jež do osmifinále prošla přes Australanku Storm Sandersovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články