Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Vondroušová se dočkala první výhry na trávě a může narazit na Plíškovou

Formu z antuky si přenesla i na další povrch. Finalistka Roland Garros a světová šestnáctka Markéta Vondroušová v Eastbourne porazila v 1. kole Čeng Saj-saj z Číny 6:2, 6:3 a dočkala se premiérového vítězství v kariéře na trávě v hlavní soutěži na okruhu WTA. Pokud si poradí i s Belgičankou Elise Mertensovou, narazí v 3. kole na Karolínu Plíškovou.

Turnajová dvojka Plíšková zdolala Rusku Margaritu Gasparjanovou, jež v 1. kole vyřadila Kateřinu Siniakovou, dvakrát 6:3. Světová trojka měla zápas po celou dobu pod kontrolou a spravila si chuť po nečekané porážce s dvojčetem Kristýnou ve 2. kole minulý týden v Birminghamu.

"Když srovnám dnešní a předchozí zápas, tak ten s Kristýnou jsem si vůbec neužila. Je velký rozdíl, když hrajete proti někomu, koho znáte, navíc z vaší rodiny. Na druhou stranu je dobře, že už to máme za sebou," řekla Karolína Plíšková, jež předloni v Eastbourne slavila titul.

Vondroušová dobře začala a soupeřce vzala podání na 2:1, ale poté duel na dvě a půl hodiny přerušil déšť. Po návratu sice přišla o servis 2:2, ale pak potvrzovala, že je nejlépe returnující hráčkou sezony, a získala šest her v řadě.

O náskok 2:0 ve druhé sadě i kvůli dvěma dvojchybám přišla. Rozhodující hra nastala za stavu 2:3 - Vondroušová se v ní vyhrabala ze stavu 0:40 a celkem odvrátila osm brejkbolů. Po čtvrthodinovém boji srovnala na 3:3 a povzbuzená získala i zbývající tři gemy. Ve druhém kole narazí na Belgičanku Elise Mertensovou.

"Byl to dobrý zápas, můj první letošní na trávě, a jsem ráda, že jsem vyhrála. Na trávě toho moc nahráno nemám a výhra mě těší," řekla na kurtu Vondroušová po teprve desátém zápasu dvouhry na trávě (dohromady s kvalifikacemi).

Loni na přírodním povrchu levou rukou hrající tenistka třikrát prohrála v 1. kole. Mezi juniorkami si ale v roce 2014 zahrála ve Wimbledonu semifinále.

"Na trávě je potřeba být agresivnější a mít vyšší procento úspěšnosti prvních podání. Zkusila jsem i pět kraťasů a dva vyšly, tak uvidíme," dodala Vondroušová. Utkání Barbory Strýcové se Slovinkou Polonou Hercogovou bylo za stavu 4:3 pro Češku přerušeno kvůli dešti a stejně jako tři další duely se bude dohrávat v úterý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články