Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vondroušová rozdrtila v Taškentu Egučiovou, dál jde i Allertová

Suverénním vítězstvím začala osmnáctiletá Markéta Vondroušová turnaj v Taškentu. Pátá nasazená splnila roli favoritky proti Japonce Mise Egučiové za pouhých 47 minut po setech dvakrát 6:1. Ve druhém kole Vondroušovou čeká Švýcarka Stefanie Vögeleová. I s ní se utká poprvé v kariéře. Po třísetové bitvě uspěla také Denisa Allertová, která zdolala Chorvatku Janu Fettovou 6:2, 3:6 a 6:3. 

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP autor: John Raoux

Rodačka ze Sokolova Vondroušová je v žebříčku na 63. místě, zatímco Egučiová až v páté stovce, kam se propadla po vleklém zranění kolena. Po třítýdenní pauze, kterou si nadějná česká tenistka dopřála po US Open a problémech se zády, od začátku na kurtu kralovala a zápas zakončila čistou hrou.

Čtyřiadvacetiletá Allertová bojovala o postup hodinu a tři čtvrtě. Zápas s Chorvatkou, která je o čtyři roky mladší, byl jako na houpačce, ale v rozhodující sadě Češka udržela výhodu dvou brejků.

V Taškentu se představí také obhájkyně titulu Kristýna Plíšková, jež bude plnit roli turnajové jedničky, a Tereza Martincová. Světová elita startuje v čínském Wu-chanu.

Výsledky tenisového turnaje žen v Taškentu

Dvouhra - 1. kolo: Vondroušová (5-ČR) - Egučiová (Jap.) 6:1, 6:1, Vögeleová (Švýc.) - Šaripovová (Uzb.) 6:1, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články