Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Vondroušová postoupila v Lucemburku do druhého kola, Martincová uspěla v Portoroži

Markéta Vondroušová vstoupila do turnaje v Lucemburku výhrou za hodinu a čtvrt nad Belgičankou Alison van Uytvanckovou 6:2, 6:3. Ve druhém kole se nasazená pětka utká s chorvatskou kvalifikantkou Janou Fettovou. Tereza Martincová porazila v prvním kole turnaje v Portoroži Slovenku Kristínu Kučovou za hodinu a dvacet minut 6:4, 6:1 a čeká ji Rumunka Sorana Cirsteaová. S čtvrtou nasazenou hráčkou má Češka vyrovnanou zápasovou bilanci.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP

Stříbrná olympijská medailistka Vondroušová vedla v prvním setu už 4:0. Nezbrzdilo ji ani odřené koleno, které si nechala ošetřit, a napočtvrté proměnila setbol.

Ve druhé sadě sice Češka třikrát ztratila servis, ale Van Uytvancková jej neudržela ani jednou z pěti pokusů.

Dvaadvacetiletá Vondroušová porazila o pět let starší soupeřku potřetí ze čtyř zápasů. S Fettovou se 35. hráčka žebříčku dosud nestřetla.

Martincová, která je na žebříčku na 61. místě, vstoupila do zápasu se soupeřkou z druhé světové stovky lépe a vedla 4:0. Kučová sice dokázala srovnat, ale od stavu 4:4 získala do konce zápasu už jen jediný gem.

Šestadvacetiletá Martincová proměnila díky vydařenému prohozu hned první mečbol a v třetím vzájemném zápase s o pět let starší soupeřkou si připsala druhé vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články