Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Vondroušová porazila v prostějovském turnaji Kvitovou, dařilo se i Kristýně Plíškové

Návrat na kurt Petře Kvitové nevyšel podle představ. Markéta Vondroušová ji porazila v charitativní soutěži družstev Elite Trophy na antuce 6:4 a 6:1. Kristýna Plíšková předtím v úvodním utkání druhého dne zvítězila pod zataženou střechou prostějovského centrkurtu nad Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou 6:0, 4:6 a 10:7 v super tie-breaku. Tým Karolíny Plíškové tak vede nad družstvem Kvitové 5:3.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK

Kvitová nastoupila k dvouhře poprvé po měsíci, během kterého léčila bolavé předloktí. Ztratila svůj úvodní servis a prohrávala ještě 2:3.

"Hrozně to skáče, ale atmoška je tady dobrá," říkala na lavičce Barboře Strýcové. "Teď přijde tvůj gem," předpověděla Strýcová a měla pravdu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu Kvitová po dobrých returnech získala brejk zpět a zdálo se, že první set otočí.

Vondroušová ale ukázala, že se na klouzavém antukovém povrchu cítí lépe, a kontrovala. Za stavu 3:4 sice prohrávala při svém podání 0:40, jenže hru získala a posléze do konce utkání přišla už jen o jeden gem. "Petra hrála letos poprvé na antuce, ale já jsem předvedla dobrý výkon," řekla Vondroušová.

Za tým Kvitové pak bodovala Linda Fruhvirtová, která v souboji nadějí odvrátila dva mečboly a porazila Nikolu Bartůňkovou 1:6, 7:6 a 10:4. V závěrečné čtyřhře zkorigovaly stav duelu na 3:5 bývalé světové jedničky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková, jež zdolaly 3:6, 7:6 a 10:6 dvojčata Karolínu a Kristýnu Plíškovy.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK

Kristýna Plíšková zápas skvěle rozjela a mohla vyhrát ve dvou setech, ale ve druhé sadě neudržela brejk. V super tie-breaku otočila z 2:4 na 7:4 a za stavu 9:7 si "prasátkem" z returnu připravila mečbol, který vzápětí proměnila.

"Začala jsem neskutečně, pak přišly očekávané komplikace a ke konci jsem měla štěstíčko," řekla Plíšková, která dohromady s prvním kláním bodovala už popáté.

V prvním dílu Elite Trophy Praze vyhrál tým Plíškové nad výběrem Kvitové 7:4 na zápasy a vede 1:0. Na Štvanici by se mělo hrát ještě dvakrát, 11. až 13. července na antuce a 25. až 27. července asi na tvrdém povrchu.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová porazila na Elite Trophy Kvitovou

Výsledky Elite Trophy v Prostějově:

Černý tým Karolíny Plíškové - Růžový tým Petry Kvitové 5:2

Kristýna Plíšková - Alexandrovová (Rus.) 6:0, 4:6, 10:7, Vondroušová - Kvitová 6:4, 6:1, Bartůňková - L. Fruhvirtová 6:1, 6:7 (6:8), 4:10.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články