Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Vondroušová po senzačním skalpu Halepové: Chvílemi jsem měla pocit, že na kurtu umřu

První vítězství nad tenistkou z elitní desítky žebříčku WTA a první postup do čtvrtfinále turnaje Masters 1000 v kariéře. Markéta Vondroušová je na turnaji v Indian Wells k nezastavení. 

Markéta Vondroušová v utkání se Simonou Halepovou na turnaji v Indian Wells
zdroj: ABACA autor: Dubreuil Corinne/ABACA

"Byl to ohromně těžký zápas," řekla Vondroušová po vyřazení Simony Halepové z Rumunska 6:2, 3:6, 6:2 po hodině a čtyřiceti minutách. "Bojovala jsem o každý míč a chvílemi jsem měla pocit, že na kurtu umřu. Naběhala jsem toho fakt moc, ale stálo to za to. Mám to zde moc ráda. Loni se mi dařilo a letos je to ještě lepší."

Levou rukou hrající Vondroušová porazila hráčku Top 10 na šestý pokus. Dvojka Halepová přitom byla nejvýše postavenou tenistkou v žebříčku WTA, s níž se v kariéře střetla. "Maky podala fantastický výkon po všech stránkách. Zvládla to skvěle fyzicky i mentálně. Uhrála si to. Je moc šikovná," ocenil ji kouč Jan Hernych.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová vyřadila v osmifinále v Indian Wells světovou dvojku

Další výhru nad soupeřkou z elitní desítky může Vondroušová přidat v boji o semifinále. Na tvrdém povrchu v Kalifornii nastoupí proti šesté nasazené Elině Svitolinové z Ukrajiny, která porazila Australanku Ashleigh Bartyovou až po třech hodinách a dvanácti minutách, což byl nejdelší ženský zápas letošního roku.

"Hrály jsme dlouhé výměny a přišlo mi, že jsme strávily na kurtu delší dobu," prohlásila loňská vítězka Turnaje mistryň Svitolinová a k utkání s Vondroušovou dodala: "Její rotace jsou trochu jiné, protože je levačka, ale základem bude hrát svou hru."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články