Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Vondroušová na antuce válí. Zvládla první kolo v Istanbulu, Strýcová je ve čtvrtfinále

Nejdřív si v roli jedničky českého fedcupového týmu v baráži poradila s kanadskými soupeřkami. Nyní Markéta Vondroušová vyhrála i třetí zápas antukové sezony, když porazila v Istanbulu Australanku Ajlu Tomljanovicovou 6:3, 6:3 a postoupila do druhého kola. Barbora Strýcová pak v Istanbulu za dvě a čtvrt hodiny udolala Rumunku Soranu Cirsteaovou 6:2, 1:6, 6:3 a letos podruhé postoupila do čtvrtfinále.

Markéta Vondroušová
zdroj: USA TODAY Sports autor: Jayne Kamin-Oncea

Vondroušová zlomila první sadu utkání s Tomljanovicovou dvěma brejky od stavu 2:2, ve druhé naopak dvakrát neudržela servis a prohrávala už 0:3, ale pak dominovala a neztratila jediný gem. Soupeřku pocházející ze Záhřebu porazila devatenáctiletá rodačka ze Sokolova za necelou hodinu a půl.

O čtvrtfinále si Vondroušová zahraje proti zkušené Rusce, dvojnásobné grandslamové šampionce Světlaně Kuzněcovové.

Třiatřicetiletá Strýcová díky pěti gemům v řadě snadno získala první set, ale ve druhém ani jednou neudržela podání a uhrála jediný bod. Na začátku rozhodující sady obě soupeřky ztratily servis, v páté hře Strýcová odvrátila tři brejkboly.

Hned v následujícím gemu se totéž podařilo i 97. hráčce žebříčku Cirsteaové, protože Strýcová ani nadvakrát nedokázala zakončit nadějně rozehranou výměnu smečí. V osmé hře Češka pošesté v premiérovém vzájemném utkání prolomila soupeřčino podání a brejk následně potvrdila.

Ve čtvrtfinále, kam postoupila poprvé od únorového turnaje v Dauhá, se Strýcová utká s Jelenou Rybakinovou. Devatenáctiletá Kazaška, která v úvodním kole vyřadila sedmou nasazenou Kateřinu Siniakovou, porazila obhájkyni titulu Pauline Parmentierovou z Francie 6:0, 6:4.

Tenisový turnaj žen v Istanbulu (antuka, dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Vondroušová (ČR) - Tomljanovicová (5-Austr.) 6:3, 6:3, Bogdanová (Rum.) - Flipkensová (Belg.) 6:1, 1:0 skreč, Mladenovicová (Fr.) - Jastremská (4-Ukr.) 6:3, 6:4, Kozlovová (Ukr.) - Potapovová (Rus.) 6:3, 1:0 skreč.

2. kolo:

Strýcová (ČR) - Cirsteaová (Rum.) 6:2, 1:6, 6:3, Gasparjanová (Rus.) - Buzarnescuová (2-Rum.) 1:6, 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články