Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vondroušová, Muchová a Bouzková v Římě postupují, Krejčíková a Lehečka se loučí

Trojice Marie Bouzková, Markéta Vondroušová a Karolína Muchová si na antukovém turnaji v Římě zahraje osmifinále. Bouzková udolala po obratu šestou nasazenou Cori Gauffovou z USA 4:6, 6:2, 6:2. Vondroušová porazila devátou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka 7:5, 6:3 a Muchová otočila utkání s domácí Camilou Giorgiovou a zvítězila 7:6, 6:2.

Markéta Vondroušová na turnaji WTA v Římě
zdroj: REUTERS

Skončil naopak Jiří Lehečka, který stejně jako na předchozím turnaji v Madridu nezvládl hned svůj úvodní zápas ve druhém kole, konkrétně s Fábiánem Marozsánem z Maďarska. Vypadla také Barbora Krejčíková, jež nezvládla dobře rozehrané střetnutí třetího kola s Jelenou Ostapenkovou a Lotyšce podlehla 6:7, 0:6.

Bouzková zaskočila Gauffovou

Bouzková prošla do osmifinále některého z prestižních turnajů kategorie WTA1000 podruhé v kariéře. S Gauffovou svedla ve druhém vzájemném měření sil vyrovnanou, více než dvouhodinovou bitvu. Úvodní set sice prohrála po třetí ztrátě podání v závěru, ale ve zbytku utkání už na rozdíl od soupeřky na servisu nezaváhala.

Gauffové naopak v každé sadě dvakrát podání prolomila a stejně jako loni v Cincinnati přes Američanku postoupila. Její další soupeřkou bude Ruska Veronika Kuděrmětovová.

Třiadvacetiletá Vondroušová měla první vzájemný duel se Sakkariovou od počátku pod kontrolou. Hned na úvod soupeřce sebrala podání, a přestože za stavu 5:4 nedokázala set dopodávat, vzápětí se dalším brejkem znovu dostala do vedení a tentokrát uspěla.

Ve druhé sadě už si servis pohlídala, přemožitelku Barbory Strýcové z druhého kola trápila přesnými "kraťasy" a za hodinu a půl proměnila druhý mečbol.

V osmifinále Vondroušová nastoupí proti Jeleně Rybakinové z Kazachstánu. S vítězkou loňského Wimbledonu se třiadvacetiletá Češka zatím utkala jednou. Před dvěma lety v Moskvě ji porazila ve dvou setech.

Muchová vyřadila další Italku

Muchová zvládla v areálu Foro Italico otočit druhé střetnutí s domácí tenistkou za sebou. Poté, co ve druhém kole odvrátila mečbol proti Martině Trevisanové, dnes v úvodním setu čelila sedmi setbolům. Šestadvacetiletá Češka prohrávala s Giorgiovou už 1:5, ale dokázala vyrovnat a vynutit si tie-break, který získala v poměru 7:4.

Ztrátou podání pak sice vstoupila i do druhého dějství, tentokrát však dokázala okamžitě zareagovat, odskočila do vedení 4:1 a zápas už si pohlídala. O postup do čtvrtfinále si zahraje se Španělkou Paulou Badosaovou.

Dvaatřicátý nasazený Lehečka nedotáhl k úspěchu střetnutí s Marozsánem, které bylo v sobotu přerušeno kvůli dešti.

Čtvrtfinalista letošního Australian Open vyhrál první set 6:4, ale druhý ztratil 1:6 a v rozhodujícím zaostával po prohraném servisu 1:2. V neděli sice manko okamžitě smazal a vyrovnaný souboj došel do tie-breaku. Koncovku však zvládl lépe maďarský kvalifikant. Lehečka ve zkrácené hře vedl 4:2, ale posledních pět výměn získal soupeř.

Krejčíková padla s Ostapenkovou

Krejčíková vstoupila do zápasu s Ostapenkovou skvěle a ujala se vedení 5:1. Lotyška ale pěti hrami za sebou skóre otočila a v tie-breaku bývalou světovou dvojku díky sedmi bodům v řadě porazila 7:2.

Poté už aktuálně třináctá hráčka žebříčku Krejčíková na soupeřku nestačila. Ve druhé sadě předloňská vítězka Roland Garros dostala za 25 minut "kanára".

Ve třetím kole uspěl po boji obhájce titulu Srb Novak Djokovič, který porazil 6:3, 4:6 a 6:1 Grigora Dimitrova z Bulharska. Vítěze rekordních 22 grandslamů nerozhodilo ani promarněné vedení 4:2 ve druhé sadě po ztrátě 12 fiftýnů za sebou.

V osmifinále je i vítězka posledních dvou ročníků ženské dvouhry Iga Šwiateková. Polská světová jednička si poradila 6:2 a 6:2 s Lesjou Curenkovou z Ukrajiny a v Římě prodloužila sérii neporazitelnosti na 13 zápasů.

Tenisový turnaj mužů a žen v Římě (antuka):

Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Cecchinato (It.) - Bautista (21-Šp.) 6:2, 6:2, F. Cerúndolo (24-Arg.) - Barrere (Fr.) 6:7 (0:7), 6:2, 6:2, Popyrin (Austr.) - Safiullin (Rus.) 7:5, 7:5, Marozsán (Maď.) - Lehečka (32-ČR) 4:6, 6:1, 7:6 (7:4), Medveděv (3-Rus.) - Ruusuvuori (Fin.) 6:4, 6:2, Tsitsipas (5-Řec.) - Borges (Portug.) 6:3, 6:3, Hanfmann (Něm.) - Fritz (9-USA) 6:4, 6:1.
3. kolo: Rune (7-Dán.) - Fognini (It.) 6:4, 6:2, Djere (Srb.) - Garín (Chile) 6:3, 2:1 skreč.

Ženy: Dvouhra - 3. kolo: Vondroušová (ČR) - Sakkariová (9-Řec.) 7:5, 6:3, Muchová (ČR) - Giorgiová (It.) 7:6 (7:4), 6:2, Šwiateková (1-Pol.) - Curenková (Ukr.) 6:2, 6:0, Kasatkinová (8-Rus.) - Grabherová (Rak.) 7:5, 4:6, 7:6 (7:2), Keysová (19-USA) - Azarenková (14-Běl.) bez boje, Ostapenková (20-Lot.) - Krejčíková (10-ČR) 7:6 (7:2), 6:0, Bouzková (27-ČR) - Gauffová (6-USA) 4:6, 6:2, 6:2, Badosaová (Šp.) - Kosťuková (32-Ukr.) 6:4, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články