Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vondroušová i přes suverénní začátek prohrála s Martičovou bitvu o Istanbul

Tenistka Markéta Vondroušová nestačila ve finále antukového turnaje v Istanbulu na Chorvatku Petru Martičovou po setech 6:1, 4:6 a 1:6. V první sadě si Vondroušová počínala stejně dobře jako v celém turnaji, ale Martičová dokázala vybojovat druhý set a ve třetím už nedala české tenistce žádnou šanci. Vondroušová tak v trofej neproměnila ani druhou letošní finálovou účast, v únoru prohrála v Budapešti s Alison van Uytvanckovou.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/ABACA

Levou rukou hrající devatenáctiletá Vondroušová potvrdila účastí ve finále na antuce v Turecku letošní výtečnou formu. Znovu si vylepší žebříčkové maximum a v novém vydání dvouhry WTA by měla být čtyřicátá.

"Jsem samozřejmě zklamaná. Moc jsem chtěla Martičovou poprvé porazit," uvedla Vondroušová pro média a připomněla, že s Chorvatkou prohrála i čtvrtý vzájemný zápas. "Nezbývá mi než jí pogratulovat k prvnímu titulu a dál makat."

Vondroušová vzala šesté nasazené Martičové hned v první hře servis a rychle vedla 5:0. Sice pak ztratila podání, ale vzápětí ho znovu sebrala soupeřce a uzavřela první set. "Hraješ aktivně, perfektně, kraťásky si pomůžeš. Hraj tímhle tempem, tohle je hra, která bude fungovat," řekl tenistce o pauze kouč Jan Hernych.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušovou zastavila v Istanbulu Martičová

Jenže s tejpem přes levou část pravého stehenního svalu hrající Vondroušová postupně ztrácela. Ve druhé sadě prohrávala 1:3, za stavu 4:5 ještě měla šanci, ale ani jeden ze tří brejkbolů nevyužila a od té doby už vládla na kurtu Martičová. V rozhodujícím setu Vondroušová od stavu 1:0 prohrála šest gamů v řadě.

"Užila jsem si to tady, byl to výborný týden," řekla Vondroušová při slavnostním ceremoniálu. "Škoda koncovky druhého setu, pár gamů o kousek uniklo. Ve třetím už byla Martičová rozjetá a nedala Maky šanci. Byl to velice kvalitní zápas se špatným koncem," zhodnotil Hernych a dodal: "Maky odehrála pět velmi kvalitních zápasů. Teď je smutná, ale i přes finálovou prohru je to skvělý start do antukové části sezony!"

Rodačka ze Sokolova, která zatím jedinou trofej získala před dvěma lety na turnaji v Bielu, by měla příští týden plnit roli nasazené osmičky na turnaji v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články