Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Vondroušová druhý titul nezískala, po bitvě prohrála s Van Uytvanckovou

Markéta Vondroušová nezvládla dobře rozehrané finále turnaje WTA v Budapešti s Belgičankou Alison Van Uytvanckovou, které podlehla po setech 6:1, 5:7 a 2:6. Česká tenistka po vleklých zdravotních problémech dokráčela do svého druhého velkého finále, naposledy ovládla turnaj v Bielu v roce 2017.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP autor: Dita Alangkara

Ve finále halového turnaje v Budapešti Vondroušová sice dominovala prvnímu setu, s nejvýše nasazenou Alison van Uytvanckovou ale po dvou hodinách prohrála. Belgičanka se postupně zlepšovala a po vyrovnaném druhém setu si jistě dokráčela pro vítězství. Padesátá hráčka světa tak v maďarské metropoli obhájila loňský titul.

"Prohra ve finále mě hrozně štve. Hrála jsem tu dobře a i se tak na kurtu cítila. Ani finále jsem nehrála špatně," řekla Vondroušová. "Ale finále beru, byl to povedený týden," hodnotila. V žebříčku se posune o devatenáct míst na 62. pozici.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová ztratila v Budapešti nadějně rozehrané finále

V úvodu utkání Vondroušová od stavu 1:1 vyhrála šest her v řadě, ale Belgičanka ve druhém setu hru vyrovnala. Vondroušová dokázala dvakrát získat zpět ztracený servis, ale potřetí už ne a o vítězce rozhodla třetí sada.

Vondroušová začala třetí set špatně a prohrávala 0:4. Zatímco v prvních dvou setech vzala soupeřce podání šestkrát, v tom posledním ani jednou. V koncovce odvrátila dva mečboly, avšak při třetím poslala míč za základní čáru.

Svěřenkyně trenéra Jana Hernycha dopadla ve finále stejně jako v sobotu Petra Kvitová, která v boji o titul v Dubaji podlehla rovněž ve třech setech.

Tenisový turnaj žen v Budapešti (tvrdý povrch, dotace 250.000 dolarů):

Dvouhra - finále: Van Uytvancková (1-Belg.) - Vondroušová (8-ČR) 1:6, 7:5, 6:2.

Čtyřhra - finále: Alexandrovová, Zvonarevová (Rus.) - Stollarová, Watsonová (3-Maď./Brit.) 6:4, 4:6, 10:7.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články