Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Vondroušová ani Muchová hrát na Spartě nebudou, z Prague Open se odhlásily

Turnaj okruhu WTA v Praze přišel před pondělním startem o dvě domácí hvězdy. Antukového podniku se v areálu na Spartě nezúčastní Markéta Vondroušová a Karolína Muchová. Největší hvězdou druhého podniku po koronavirové pauze bude světová dvojka Simona Halepová z Rumunska. Přímé přenosy z Prague Open sledujte od pondělních 10:50 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Tenistka Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/ZUMA/AFP7

"Nebylo to snadné rozhodnutí. Miluji turnaje v Praze, ale návrat na kurty není snadný a moje tělo není tak silné, jak jsem si myslela. Potřebuji čas na odpočinek, abych mohla v sezoně pokračovat silnější," uvedla Vondroušová.

Světová osmnáctka hrála v tomto týdnu na antuce v Palermu a v úvodním kole kousala nečekané vyřazení s Kajou Juvanovou ze Slovinska.

Muchová se odhlásila, protože se připravuje na měření sil v New Yorku. "Moc mě mrzí, že jsem se po poradě s týmem odhlásila, ale s ohledem na termínovou listinu jsme zahájili přípravu na tvrdém povrchu před cestou do USA a turnaj na antuce do tohoto plánu nezapadá," vysvětlila.

V rámci přípravy dnes Muchová na charitativní akci Elite Trophy zdolala na tvrdém štvanickém povrchu Němku Andreu Petkovicovou.

V hlavní soutěži Strýcová, Siniaková, Kristýna Plíšková a Fruhvirtová

Hlavní soutěž mají v české metropoli jistou Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Kristýna Plíšková a na volné karty Barbora Krejčíková a patnáctiletá Linda Fruhvirtová. Dalších šest domácích hráček hraje kvalifikaci.

"Možnost organizovat v této zvláštní době turnaj WTA vnímáme jako ocenění úspěchů českého ženského tenisu a organizátorských kvalit našich pořadatelů. Přispěl k tomu i rychlý a bezproblémový restart sezony, během kterého jsme zvládli několik turnajů," upozornil prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka.

V pavouku turnaje jsou převážně evropské hráčky. Zámořskou výjimkou je někdejší wimbledonská finalistka Eugenie Bouchardová z Kanady, aktuálně až 332. tenistka světa, jež dostala od pořadatelů divokou kartu.

Ve čtyřhře neschází někdejší světové jedničky Siniaková s Krejčíkovou a narazit by mohly i na hvězdný pár složený ze Strýcové a Halepové. "Jsem šťastná, že jsem v Praze. Užijme si to," řekla Halepová po příletu na Letišti Václava Havla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články