Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Vítěznou sérii Záhlavové-Strýcové ukončila Jankovičová

Tokio - Úspěšná série Barbory Záhlavové-Strýcové skončila po šesti zápasech v Tokiu. Vítězku nedávného turnaje v Québeku vyřadila v japonské metropoli ve druhém kole po výhře 6:4, 6:2 bývalá světová jednička Jelena Jankovičová ze Srbska. Ve druhém kole vstoupí do turnaje nejlepší česká tenistka Petra Kvitová, jež měla na úvod coby pátá nasazená volno. Wimbledonská vítězka se utká s lucemburskou hráčkou z kvalifikace Mandy Minellaovou.

Ilustrační foto

Pětadvacetiletá Záhlavová-Strýcová vyhrála před dvěma týdny všech pět zápasů v Kanadě i duel prvního kola po přesunu do Asie, osmá nasazená Jankovičová už ale byla nad její síly. O rok starší Srbka využila všech pět brejkbolů a Záhlavovou-Strýcovou v prvním vzájemném duelu porazila za 83 minut.

Do druhého kola postoupila Klára Zakopalová, jež minulý týden hrála semifinále v Soulu. V prvním kole dnes porazila 3:6, 6:3 a 6:1 Polku Urszulu Radwaňskou a čeká ji šestnáctá nasazená Šahar Peerová z Izraele, jež v neděli vyřadila Kristýnu Plíškovou.

Program silně obsazeného turnaje s dotací dva miliony dolarů výrazně ovlivnil déšť. Většinu dne se tak mohlo hrát pouze na hlavním dvorci se zatahovací střechou, na ostatní kurty se tenistky dostaly až po osmé hodině večer místního času.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články