Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Vítězkou French Open se stala Ruska Kuzněcovová

Paříž – Ruská tenistka Světlana Kuzněcovová vyhrála French Open. Ve finálovém zápase proti Dinaře Safinové zvítězila 6:4 a 6:2 a získala svůj první titul z tohoto turnaje. Ač Kuzněcovové stačily k vítězství dva sety, byl zápas velmi úporný a také poznamenaný nervozitou obou tenistek. Třiadvacetiletá Kuzněcovová ve své kariéře dosáhla dosud největšího úspěchu vítězstvím na US Open 2004. Ve French Open se dostala do finále již předloni, ale prohrála s Justine Heninovovou. Po Anastasii Myskinové je druhou ruskou vítězkou pařížského turnaje.

V nepříliš pohledném finále obě hráčky hned na úvod ztratily servis. První se z nervozity oklepala Kuzněcovová, která se mohla spolehnout na tvrdý forhend a i přes podvrknutý kotník ze čtvrtfinále proti Sereně Williamsové se dobře pohybovala. V první sadě získala Kuzněcovová rozhodující brejk v osmé hře, ve druhé měla hru pod kontrolou a podání vzala soupeřce dvakrát.

Safinová se do konce utkání nezbavila křečovitosti, což podtrhla dvojchybou při mečbolu. Sestra Marata Safina tak často kazila, že diváci v průběhu druhého setu z ochozů na její výkon i pískali.

Třiadvacetiletá Kuzněcovová se po posledním míči nijak bouřlivě neradovala. U sítě se se Safinovou jen objaly, políbily, a teprve potom se Kuzněcovová zlehka usmála. Došla do ochozů poděkovat trenérce Larise Savčenkové a vzala si ruskou vlajku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články