Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Vítězka US Open Ósakaová má jistý start na Turnaji mistryň

Nečekaná vítězka US Open Naomi Ósakaová je třetí tenistkou, jež má jistotu účasti na Turnaji mistryň v Singapuru. Dvacetiletá Japonka se představí na závěrečném podniku sezony WTA Tour pro nejlepších osm hráček roku poprvé v kariéře.

Naomi Ósakaová
zdroj: Reuters autor: Robert Deutsch

Ósakaová udělala rozhodující krok ke startu na Turnaji mistryň triumfem na newyorském grandslamu, v jehož finále porazila ve dvou setech americkou hvězdu Serenu Williamsovou. Svou vítěznou sérii rodačka z Ósaky prodloužila na turnaji v Tokiu, kde až v souboji o titul nestačila na Karolínu Plíškovou. Jistotu cesty do Singapuru jí pak dalo pondělní vítězství v úvodním utkání na turnaji v Pekingu.

Mezi elitou se Ósakaová představí poprvé, ale v Singapuru už jeden úspěch zažila. Před třemi lety tam vyhrála juniorskou verzi Turnaje mistryň. "Dodalo mi to sebedůvěru, že můžu hrát zápasy na nejvyšší úrovni. Jsem nadšená, že se do Singapuru vrátím a střetnu se s nejlepšími hráčkami sezony," uvedla tenistka, jež vedle US Open letos získala titul v Indian Wells.

Účast na Turnaji mistryň si už dříve zajistily světová jednička Simona Halepová z Rumunska a wimbledonská šampionka Angelique Kerberová z Německa. Blízko kvalifikaci jsou také Petra Kvitová, jež má na čtvrtém místě sezonního žebříčku jen o 51 bodů méně než Ósakaová, a dánská vítězka Australian Open Caroline Wozniacká.

O zbylá tři místa svede pravděpodobně boj kvarteto Sloane Stephensová z USA, Ukrajinka Elina Svitolinová, Plíšková a Nizozemka Kiki Bertensová.

Turnaj mistryň se popáté a naposledy hraje v Singapuru od 21. do 28. října. Do příštího roku se přesune do čínského Šen-čenu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články