Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Větší raketa i nový kouč: Federer provedl po nepovedeném roce změny

Brisbane (Austrálie) - Rok 2013 nebyl pro Rogera Federera nikterak vyvedený a švýcarský tenista si vyhodnotil, že nastal čas pro změny. Do nové sezony vstoupí s větší raketou i novým druhým koučem, kterým se stala švédská ikona Stefan Edberg. Ten sice ještě nebude Federerovi k ruce na prvním turnaji v Brisbane, na úvodním grandslamu sezony Australian Open však už ano.

Dvaatřicetiletý Federer v létě zkoušel raketu s větší hlavou na antukových turnajích v Gstaadu a v Hamburku, ovšem s nepříliš výrazným efektem. Nyní se k většímu rámu vrátil a v přípravě měl dost času se s ním sžít. "Teď už cítím, že je pravý čas na změnu. S novým modelem jsem trénoval dva a půl týdne a získal jsem jistotu. Vyhovuje mi," řekl Federer v australském Brisbane, kde zahájí sezonu poprvé v kariéře.

Federer bude v Brisbane nasazený jako jednička a v prvním kole má volný los. Na úvodním turnaji s ním ještě Edberg nebude, trenérský štáb rozšíří až na Australian Open v polovině ledna.

Roger Federer:

"Mé cíle pro Brisbane i Melbourne jsou jednoduché: hrát co nejlíp to půjde a najít znovu rytmus. Příprava byla výborná a delší než obvykle."

Dlouholetý lídr světového žebříčku letos neprošel ani na jednom ze čtyř grandslamů do finále, což se mu nestalo 11 let. V žebříčku se navíc propadl až na šesté místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články