Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Veterán Rosol: Davis Cup mě pořád baví, ještě tři čtyři roky bych rád hrál

Přestože v posledních letech zaznamenal ústup z výsluní, měl by být tenista Lukáš Rosol pořád jedním z lídrů omlazeného českého daviscupového týmu v nadcházející kvalifikaci proti Nizozemsku. Třiatřicetiletý rodák z Brna je momentálně na 140. místě žebříčku ATP, nicméně zkušeností z nejslavnější týmové soutěže má na rozdávání.

Lukáš Rosol
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Pod českou vlajkou v ní odehrál 26 zápasů a startuje již svou osmou sezonu. "V Ostravě jsem tuším posedmé a ještě tři čtyři Davis Cupy bych si klidně zahrál. Bylo by to fajn. Uvidím ale, co zdraví a tělo dovolí," řekl Rosol.

Hráč, který před pěti roky dokázal vystoupat na 26. místo pořadí ATP, v posledních letech bojoval s osobními problémy, zraněními a poklesem formy.

V závěru uplynulého roku se však přece jen dostavily signály zlepšení a za opětovný vzestup na žebříčku dokonce obdržel cenu pro Skokana roku, kterou obvykle dostávají mladí tenisté.

"Potěšilo mě to a je to pro mě ctí. Kariéru ještě nekončím. Bylo to dáno i tím, že jsem byl zraněný a vypadl jsem ze žebříčku. Ten můj posun byl největší, ale věřím, že to půjde ještě nahoru," pousmál se Rosol, jenž se v uplynulém týdnu probojoval na challengeru v Rennes do osmifinále.

Ještě předtím podstoupil neúspěšnou kvalifikaci na prvním grandslamu roku Australian Open v Melbourne.

"Pořád mě nějaké drobné zdravotní problémy trápí. Maličkosti, které mě lehce limitovaly, byly i v Austrálii. Na té úrovni, kdy se hra strašně zrychluje, je limitující. Věřím, že teď už to bude v pohodě. Máme tu skvělý tým, který se o nás postará."

Nad svou rolí v daviscupovém týmu moc nepřemýšlí. "Když dostanu šanci, tak určitě předvedu, co budu moct, na co moje tělo a momentální výkonnost budou stačit," slíbil.

"Ať hraje kdokoliv, ale hlavně ať posbíráme ty tři body. Forma je, relativně si zase zvykám na halu po Austrálii, kde jsem týden nebyl úplně v pohodě. Cítil jsem se po tom cestování unavený, ale teď už to je zpátky zase v těch doufám dobrých kolejích," podotkl Rosol.

Pamatuje i poslední bitvu s Nizozemskem, ve které český výběr neuspěl a vypadl z elitní skupiny Davisova poháru.

"Každý Davis Cup je motivace a tím, že jsme s nimi vypadli, je to ještě větší motivace. Máme ale za sebou naše diváky, kteří nás budou tlačit. Chceme vyhrát i proto, abychom se dostali do té užší světové skupiny, do toho pavouka, který hraje na konci roku v Madridu," prohlásil Rosol.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články